Gödörben az Újpest, zsinórban harmadszor kapott ki

A Puskás Akadémia 2-1-re nyert az Újpest vendégeként a labdarúgó NB I 13. fordulójában. Favorov volt a vendégek nyerőembere, mindkét gólt ő szerezte. A lila-fehérek zsinórban harmadszor kaptak ki és leszorultak a dobogóról.

2023. 11. 11. 21:50
Favorov, Puskás Akadémia
Favorov, Puskás Akadémia Forrás: Puskás Akadémia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ambrose a 14. percben vezetést szerzett az Újpestnek, ami után kevesen gondolták volna, hogy a lilák elveszthetik ezt a meccset. A Puskás Akadémia a 19. percben egyenlített, egy lecsorgó labdát Favorov szúrt rá a rövidre, a labda a lábak között utat talált a hálóba (1-1). Gólt érő lövés után illetlenség bárkit is bírálni, de Favorovnak amúgy vissza kellett volna passzolni a labdát az érkező társnak.

Újpest, Puskás Akadémia, Favorov, Brandon
Brandon (Puskás Akadémia) nyer párharcot (Fotó: Nemzeti Sport)

A folytatásban Csank János után szabadon kimondhattuk, ez bizony ikszes meccs, de mégsem lett az. A hosszabbításban, a 93. percben szöglet után Golla fél ollóval gyengécsként lőtt kapura, de szerencséjéré éppen Favorov elé vágódott a labdája, akinek csupán három méterről bele kellett tennie a lábát a labdába, amely védhetetlenül vágódott a kapuba.

 

A Puskás Akadémia tehát 2-1-re nyert, és feljött a harmadik helyre a tabellán. Az Újpest zsinórban harmadszor kapott ki, és a harmadikról az ötödik helyre esett vissza. 

Ambrose gólja:

 

NB I, 13. forduló

Péntek
MTK–ZTE 2-0 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Káprály. Gólszerzők: Kocsis (60.), Thiam (78.)

Szombat
Diósgyőr–Mezőkövesd 2-0 (1-0), Miskolc, Városi Stadion, jv.: Zierkelbach. Gólszerzők: Edomwonyi (40.), Vallejo (80.). 
Újpest–Puskás Akadémia 1-2 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 4187 néző, v.: Vad II., gólszerzők: Ambrose (15.), illetve Favorov (19., 93.).

Vasárnap
Kisvárda–Kecskemét 13.30
Ferencváros–Fehérvár 16.00
Debrecen–Paks 18.30

Borítókép: Favorov volt a Puskás Akadémia nyerő embere (Fotó: Puskás Akadémia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.