Kerekesszékbe került a történelmi magyar siker első gólszerzője

Története első világbajnoki érmét szerezte meg az Egyesült Arab Emírségekben a magyar minifutball-válogatott. A mieink a szombati bronzmeccsen 3-1-re nyertek Azerbajdzsán ellen.

Forrás: Origó Sport2023. 11. 04. 16:33
minifoci vb
Fotó: Origó/Hegedűs Gábor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Románia elleni elődöntőt elveszítette, szombaton is fontos célért, története első világbajnoki érméért lépett pályára a magyar minifutball-válogatott az Egyesült Arab Emírségekben zajló vb-n.

Nagy Lajos csapata az Azerbajdzsán elleni bronzdöntőben már a harmadik percben, Ladányi Dávid szabadrúgásgóljával megszerezte a vezetést.

A tizenkettedik percben Kövesdi Zsombor használt ki egy azeri hibát, és a saját térfeléről gurított az előre kalandozó hálóőr hiányában üresen tátongó kapuba.

A második félidőben mindkét gólszerzőnk megsérült, Ladányit hordágyon kellett levinni a pályáról, s a hajrában már kerekesszékből szurkolt.

Az azeriek szépítettek, de Kozó Viktor szinte azonnal visszaállította a kétgólos különbséget, s mint később kiderült, góljával a 3-1-es végeredményt állította be.

A magyar válogatott tehát megszerezte első érmét a minifutball-világbajnokságok történetében.

Borítókép: Azerbajdzsánt győzte le a bronzéremért a magyar csapat (Fotó: Origó/Hegedűs Gábor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.