Hogy került több ezer magyar zászló az éjjel a Maracana Stadionba?! + videó

Szombat éjjel Rio de Janeiróban a brazil Fluminense és az argentin Boca Juniors labdarúgócsapata csapott össze az első számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat, a Libertadores-kupa 2023-as döntőjében. Hosszabbítás után a Fluminense győzött 2-1-re.

2023. 11. 05. 9:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Boca Juniors a hetedik, a Fluminense az első trófeájáért szállt harca a híres Maracana Stadionban, ahol egyébként a Fluminense játssza a meccseit. Az 1902-ben alapított Fluminense a piros, a fehér és a zöld színeket viseli, és több ezer magyar zászló lobogott a Maracanában!

Holott a Fluminense hagyományos zászlója így néz ki:

 

A Boca kapuját a 36 éves  Sergio Romero védte, aki a 2010-es és a 2014-es világbajnokságon is az argentin válogatott első számú kapusa volt, így 2014-ben vb-ezüstérmes lett. Romero 96-szor szerepelt a válogatottban. A csatársorban pedig kezdett az ugyancsak 36 éves, 136-szoros uruguayi válogatott Edinson Cavani, de a 78. percben lecserélték. A Fluminense csapatában a legnagyobb név a 35 éves Marcelo volt, ő „csak” 58-szor szerepelt a brazil válogatottban, azonban 2007 és 2022 között a Real Madrid csapatával rengeteg trófeát gyűjtött, mást ne mondjunk, öt BL-trófeát. Ő most a 80. percig volt a pályán, akkor lecserélték.

 

Boca Juniors, Fluminense
Feszült hangulatú meccset játszott a Boca Juniors és a Fluminense Forrás: X/CONMEBOL Libertadores

Libertadores-kupa: Először csúcson a Fluminense 

A két csapatból egy-egy játékos viszont piros lap miatt hagyta el a pályát az 1-1-re végződött rendes játékidő után a hosszabbításban: a Bocából a kolumbiai Frank Fabra (105. + 7.) egyből pirosat kapott, míg a Fluminenséből a brazil John Kennedy (101.) a második sárga lapja után mehetett zuhanyozni. S a második sárga lapját túlzott gólörömért kapta, két perccel korábban ugyanis megszerezte csapata második gólját, s mint utóbb kiderült, ez győzelmet érő találat volt.

John Kennedy a 80. percben állt be, így huszonegy percet töltött a pályán.

 

Libertadores-kupa, döntő:
Boca Juniors (argentin)–Fluminense (brazil) 1-2 (0-1, 1-1, 1-2)
Gólszerző: Advíncula (72.), ill. Cano (36.), John Kennedy (99.)
Kiállítva: Fabra (105+7., Boca Juniors), John Kennedy (102., Fluminense)

A találkozóra egyébként több mint százezer Boca-drukker érkezett Rio de Janeiróba, pedig csak húszezernek volt belépőjegye.

A Fluminense szurkolói így hangoltak:

A találkozó összefoglalója:

Borítókép: Piros-fehér-zöld zászlók a Maracanában (Forrás: X/CONMEBOL Libertadores)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.