Puskás-díj? Az Inter játékosa 56 méterről talált be + videó

A Serie A 12. fordulójának zárómeccsén az Internazionale 2-0-ra nyert a Frosinone ellen. A listavezető Inter sikere papírforma, az már kevésbé, hogy a milánóiak játékosa, Federico Dimarco 56 méterről vette be a Frosinone kapuját. A gólt a Serie A Puskás-díj-esélyesként aposztrofálja, bár a jelölésre még biztosan sokat kell várnia Dimarcónak. A balhátvéd megerősítette, hogy tudatosan lőtt kapura, és ebben az Inter vezetőedzője Simone Inzaghi sem kételkedik.

2023. 11. 13. 9:54
null
Fotó: X/Inter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Inter gond nélkül őrizte meg helyét a Serie A élén, miután egy napig a Juventus birtokolta a helyet. A milánói csapat nagyon látványos góllal szerezte meg a vezetést a Frosinone ellen, Federico Dimarco 56 méteres lövését a Serie A hivatalos felületén máris a Puskás-díj jelöltjei között látja. Ennek megerősítésére még biztosan várnia kell az Inter balhátvédjének, ugyanis legfeljebb a jövő évi Puskás-díj odaítélésénél jöhet szóba a találata.

Puskás-díj Federico Dimarco Inter
Vajon járhat a Puskás-díj az Inter játékosának? Federico Dimarco óriási gólt lőtt (Fotó: X/Inter)

Dimarco mellé a második félidőben Hakan Calhanoglu büntetőből iratkozott fel a gólszerzők közé, az Inter 2-0-ra nyert, és két ponttal vezet a Juventus előtt. A válogatottszünet utáni fordulóban éppen a két óriás egymás elleni rangadójával folytatódik a bajnokság, a Derby d’Italia az aktuális tabella alapján méltó lesz nevéhez.

Az Inter játékosa és edzője szerint is tudatos volt a gól

Egy 56 méteres gól esetében azonnal felvetődik az emberekben, hogy esetleg véletlenről, lecsúszott labdáról van szó, különösen azóta, hogy tavaly Ronaldinho elismerte az akkor húszéves, angolok elleni csodagóljáról, hogy nem teljesen úgy tervezte, ahogy összejött.

Dimarco viszont egyértelművé tette, hogy kapura szánta a távoli lövést.

– Láttam, hogy kint áll a kapus, és megpróbáltam. Szerencsére bement, különben biztos megkaptam volna a magamét a lelátóról. Mindenképpen az egyik legszebb gól volt, amit valaha szereztem.

Az Inter vezetőedzője, Simone Inzaghi sem kételkedik Dimarco szándékában.

– Óriási gól volt, biztos vagyok benne, hogy a felvétel bejárja az egész világot. Dimarco edzésen is többször próbálkozik hasonlóval, úgyhogy már hozzászoktunk ehhez, ettől függetlenül ilyen gólt ritkán látni, jár neki a gratuláció, ahogy az egész csapatnak is – árulta el Inzaghi, aki szerint csapata kedvező pozíciója ellenére korai még arról beszélni, hogy kik a bajnoki cím esélyesei.

Serie A, 12. forduló

Lazio–Roma 0-0
Lecce–Milan 2-2
Juventus–Cagliari 2-1
Napoli–Empoli 0-1
Fiorentina–Bologna 2-1
Udinese–Atalanta 1-1
Monza–Torino 1-1
Genoa–Verona 1-0
Sassuolo–Salernitana 2-2
Internazionale–Frosinone 2-0

Az élcsoport: 1. Inter 31 pont, 2. Juventus 29, 3. Milan 23

Ki lehet a Puskás-díj nyertese?

A Serie A hivatalos felületén a Puskás-díj jelöltjei közé követeli Dimarcót a káprázatos gól után. A Puskás Ferenc nevét viselő elismerést 2009 óta ítéli oda a FIFA, az év legszebb góljának szerzője kapja meg a díjat.

A 2023-as jelöltek azonban már ismertek, ebben az évben a nemzetközi szövetség a 2022. december 19. és 2023. augusztus 20. között szerzett találatok közül válogatott. A díjat 2024 elején adják át a FIFA-gálán, a jelöltek közül senki sem mondható világsztárnak.

Dimarco találata legfeljebb a 2024-es jelöltek közé kerülhet be, azt a listát várhatóan jövő szeptemberben teszi közzé a FIFA.

Borítókép: Az Inter újabb győzelmet ünnepelhetett, vezeti a Serie A tabelláját (Forrás: X/Inter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.