Kubatov Gábor ezt gondolja az őszi ezüstről

A Ferencváros csütörtökön elérte, amire a klubnál vágytak, vagyis a Fiorentina elleni 1-1-es döntetlennel továbbjutott az Európa-konferencialiga csoportköréből. Kubatov Gábor klubelnök ezután felszabadultan értékelt, de a nehezebb időket is felidézte.

2023. 12. 15. 4:45
KUBATOV Gábor; FENYVESI Máté
Budapest, 2023. szeptember 19. Kubatov Gábor, az FTC elnöke az FTC legendás labdarúgójáról, Fenyvesi Mátéról elnevezett díj alapítása alkalmából rendezett ünnepségen a Groupama Arénában 2023. szeptember 19-én. Az elismerést minden évben a klub olyan U15-ös korosztályú játékosa kaphatja meg, aki a Ferencváros 76-szoros válogatott balszélsõje szellemiségének megfelelõen teljesít. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a Fiorentina elleni 1-1-es döntetlennel elérte a célját, vagyis továbbjutott az Ekl kieséses szakaszába. Bár most az ünneplés ideje jött el, Kubatov Gábor a lefújást követően az elmúlt időszak nehézségeiről is beszélt.

Kubatov szerint bebizonyosodott, hogy Sztankovics kinevezése jó döntés volt
Kubatov szerint bebizonyosodott, hogy Sztankovics kinevezése jó döntés volt (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

– Ritkán fordul elő, hogy egy csapat elmondhatja magáról, veretlenül jutott el idáig. És közben ezer teher nyomja az ember vállát, hiszen komoly döntéseket hoztunk. Idén Deki (Dejan Stankovics – a szerk.) már a harmadik edzőnk, és amikor a csapat az egyik pillanatban a csoport élén van, majd a másikban már ott tart, hogy kiesik, akkor nagyon sok kérdés felvillan az emberben: vajon jó volt-e lecserélni Sztanyiszlavot (Csercseszov – a szerk.)? Vajon a barátommal, (Máté) Csabával érdemes volt-e szakítani? De amikor ilyen dolog történik, akkor azért az eredmények mégiscsak visszaigazolják az embert – magyarázta az M4 Sport kamerái előtt a ferencvárosi klubelnök.

 

Kubatov örül neki, hogy meggyőzték

Kubatov hozzátette, mindig a legnagyobb cél lebeg a szemei előtt, így most a konferencia megnyerése. Ezért már a Fiorentina elleni mérkőzés során arról gondolkozott, továbbjutás esetén mely játékosokkal kellene megerősíteni a Ferencváros keretét. És persze az NB I-ről sem szabad megfeledkezniük, amelynek őszi szakaszát a címvédő a Paks mögött, a második helyen zárja.

– Egy átlagos magyar klubhoz képest kétszer annyi meccset játszottunk, gyakorlatilag egy teljes bajnokságot. Nem volt könnyű tartani a lépést a többi hazai csapattal a bajnokságban, emellett a nemzetközi kupában is helytállni. Idegőrlő kitalálni, hogy mennyit rotáljunk. A bajnokságban a második helyen zárunk ősszel, még ennek ellenére is azt mondom, hogy megérte – folytatta.

A zöld-fehérek gólvágója, Varga Barnabás csaknem két hónapnyi kihagyás után a kezdőcsapat tagja volt a Fiorentina ellen. Kubatov Gábor nagyon örül a csatár visszatérésének, bár bevallotta, annak idején nem volt benne biztos, hogy a Ferencvárosnak rá lenne szüksége.

– Jó érzés, hogy visszatért, nagyon vártuk már. Teljesen máskor játszunk akkor, ha a pályán van. Tehetséges játékos, de el kell ismernem, hogy sokat gondolkodtam rajta, leigazoljuk-e. Örülök, hogy meggyőztek erről Hajnal Tomiék. Fradistaként gondolkozik, soha nem adja fel, szóval nagyon jó, hogy itt van – dicsérte a magyar válogatott játékost Kubatov Gábor.

Borítókép: Kubatov Gábor (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.