Újabb szaúdi roham indul a Liverpool sztárjáért? Itt a válasz

A Liverpool futballklub a nyáron nemet mondott egy elképesztő ajánlatra, amely Szaúd-Arábiából érkezett Mohamed Szalahért. A 31 éves gólgyáros azóta is az angolok sikeréért harcol, így továbbra is a kívánságlistán szerepel a Közel-Keleten.

2023. 12. 16. 12:20
Szalah Trent Alexander-Arnold
Liverpool's Egyptian striker #11 Mohamed Salah (L) puts the captain's armband on Liverpool's English defender #66 Trent Alexander-Arnold as he is substituted during the UEFA Europa League group E football match between Liverpool and Linzer ASK at Anfield in Liverpool, north west England on November 30, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden bizonnyal voltak olyanok, akik megkérdőjelezték, hogy a Liverpool helyes döntést hozott-e a nyáron, amikor nem fogadta el az al-Ittihad 200 millió fontos ajánlatát Mohamed Szalahért. Bár minden bizonnyal el tudták volna költeni az angolok az érte kapott summát, néhány nappal az átigazolási ablak lezárulta előtt nem vállalták a kockázatot, hogy ne tudnák megfelelőképpen pótolni a csapat gólfelelősét.

Szalah Liverpool
Szalah góljaira továbbra is számítanak Liverpoolban (Forrás: Instagram.com/mosalah)

A 31 éves játékos tizennégy góljával és nyolc gólpasszával a mostani idényben a Liverpool legeredményesebb játékosa (mögötte hat találattal lemaradva Diogo Jota a második, az előkelő hatodik helyet foglalja el), e tekintetben mindenképp megérte őt megtartani.

 

Tisztelik a Liverpoolt

Szalah szerződése 2025 nyarán jár le, így elképzelhető, hogy a jövőben újra bekopogtatnak a szélsőért. Szaúd-Arábiában azonban a jelek szerint nem erre készülnek, csak egy esetben próbálnák megszerezni az egyiptomi futballistát a téli átigazolási ablakban.

– Ha azt látjuk, hogy Mo Szalah, esetleg Messi, Benzema, Ronaldo vagy De Bruyne elérhető, akkor meglehet, hogy elgondolkodunk a leigazolásukon – fogalmazott a Sky Sportsnak adott interjújában Michael Emenalo, a szaúdi liga elnöke. – De közben tisztában vagyunk vele, hogy Mo boldog a klubjánál, a csodálatos Liverpoolnál. Ezt tiszteletben tartjuk, és semmiképpen sem akarunk nyomást helyezni rá. Ha ő kacérkodna az átigazolás gondolatával, akkor természetesen bárki szívesen látná őt, bármelyik liga. De tiszteljük annyira a Liverpoolt, hogy nem kezdeményezünk. Mindenkinek hajlania kell az átigazolásra, hogy történjen valami – húzta alá Emenalo, aki egykoron a Chelsea-nél dolgozott, és vitte Szalaht Londonba.

Borítókép: Mohamed Szalah (balra) és (Fotó: AFP/Oli Scarff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.