Megvan a pontos Eb-menetrend, mindenből jutott nekünk

Szombat éjjel, néhány órával a sorsolás után az UEFA nyilvánosságra hozta a 2024 Európa-bajnokság csoportkörének pontos menetrendjét. A magyar válogatott délutáni, kora esti és késő esti időpontban is vív mérkőzést a tornán.

2023. 12. 03. 7:17
NAGY Ádám; SZOBOSZLAI Dominik
Labdarúgó Eb-selejtező – Magyarország-Montenegró Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton a magyar labdarúgó-válogatott megkapta ellenfeleit a 2024-es Európa-bajnokságra. Néhány órával a sorsolás után elkészült a csoportkör pontos menetrendje is. csapata vívja az Eb második mérkőzését Svájc ellen.

Liverpool FC v Bayern München - Pre-Season Friendly Szoboszlai Dominik Andy Robertson
és liverpooli csapattársa, Andy Robertson az Eb-csoportkör utolsó fordulójában egymás ellen léphet pályára (Fotó: Getty Images/Yong Teck Lim)

Mindhárom lehetséges kezdési időpontból jutott nekünk: június 15-én, szombaton, Kölnben 15.00-tól zajlik a Magyarország–Svájc találkozó. Ez lesz az Eb második meccse az előző esti Németország–Skócia nyitómeccs után.

Érdekesség, hogy a második forduló előbb kezdődik meg a B csoportban, mint az A-ban: június 19-én, szerdán délután (15.00) Albánia és Horvátország csap össze, a magyar válogatott a kora esti (18.00) időpontban, Stuttgartban játszik a rendező Németország ellen.

Június 23-án, vasárnap csak két mérkőzés zajlik az Eb-n, az A csoport harmadik fordulójának két találkozója párhuzamosan, 21.00-kor kezdődik, Magyarország ismét Stuttgartban lép pályára, ezúttal Skócia ellen.

Az A csoport első helyezettje a C csoport (Anglia, Dánia, Szlovénia, Szerbia) második helyezettjével játszik majd a nyolcaddöntőben, a második helyezett a halálcsoportnak tekinthető B jelű négyes (Spanyolország, Albánia, Horvátország, Olaszország) másodikjával kezdi az egyenes kieséses szakaszt.

Ha csoportharmadikként végez a magyar válogatott, akkor akár két-három napig is izgulni kell majd, hogy egyáltalán meglesz-e a továbbjutás, ehhez a négy legjobb mérlegű csoportharmadik között kell lenni. Több forgatókönyv is létezik, ha az A csoport harmadik helyezettje továbbjut, a B, az E (Belgium, Románia, Szlovákia, B-ágas pótselejtezős) vagy az F csoport (Portugália, Törökország, Csehország, C-ágas pótselejtezős) győztese ellen folytathatja szereplését.

Borítókép: Szoboszlai Dominik és a szimbolikus Eb-jeggyel (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.