A Napoli új vezetőedzője máris kiborult, az Inter visszaállt az élre + videó

A vártnál simább mérkőzést hozott a Serie A 14. fordulójának rangadója. Az Inter Calhanoglu, Barella és Thuram találatával 3-0-ra nyert a címvédő Napoli otthonában, ezzel a milánóiak visszaszerezték az első helyet a két nappal korábban játszó Juventustól. A Napoli új vezetőedzője, Walter Mazzarri annyira dühös volt a játékvezetőre a vereség után, hogy nem volt hajlandó nyilatkozni.

2023. 12. 04. 8:35
Nicolo Barella Inter Napoli Marcus Thuram
Fotó: AFP/Filippo MONTEFORTE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Napoli tavalyi fölénye tovatűnt, a déli csapat címvédő létére immár nem áll Bajnokok Ligája-indulást érő helyen a Serie A-ban. A 14. forduló rangadóján az Inter 3-0-ra nyert a Napoli otthonában, és már több mint tíz ponttal előzi meg a nápolyiakat a tabellán. A Napoli új vezetőedzője, a Rudi Garcia helyére novemberben kinevezett Walter Mazzarri máris kiborult, nem volt hajlandó nyilatkozni a vasárnap esti vereség után.

Walter Mazzarri Napoli
Walter Mazzarri, a Napoli vezetőedzője két vereséget könyvelhetett el a múlt héten. Fotó: AFP/Ciro De Luca

– Mazzarri inkább nem jött ide, mert szeretnénk őt a kispadon látni, és el akart kerülni olyan megjegyzéseket, amelyek bajba sodorhatták volna – mondta az edző helyére beugró Mauro Meluso, a Napoli sportigazgatója. – A játékvezetőnek és a VAR-nak is borzasztó napja volt, ami persze bárkivel előfordulhat. Lautaro Martínez szabálytalankodott az Inter első gólja előtt, míg Osimhen buktatásáért tizenegyes járt volna nekünk. Nem kifogásokat keresünk, nem összeesküvés-elméleteket gyártunk, de többet érdemeltünk ma.

 

A Napoli trónjára törő Inter nem bújkálhat tovább

Simone Inzaghi, az Inter vezetőedzője a kollégájával ellentétben örömmel állt az újságírók rendelkezésére, bár egy mondat erejéig kitért Thuram VAR-ozás után szabálytalannak ítélt, még 0-0-nál született lesgóljára. Inzaghi hetek óta igyekszik megnyugtatni a kedélyeket, hogy nem az Inter a bajnokság esélyese, de ez csapata teljesítménye miatt egyre nehezebb.

– Biztos vagyok benne, hogy a 3-0-s győzelem után megállíthatatlanként kezelik majd az Intert, ahogy abban is, hogy amikor hét közben 3-0-s hátrányban voltunk a Benfica ellen, egészen más szalagcímek voltak készülőben – fogalmazott Inzaghi, aki azt nem tette hozzá, hogy a Bajnokok Ligájában a továbbjutás ismeretében az Inter B csapattal állt ki, s így is 3-3-ra mentette a lisszaboni mérkőzést.

Az Inter 14 forduló után vezeti a tabellát, a legtöbb gólt (33) lőtte, a legkevesebbet (hét) kapta a Serie A-ban. A Napoli elleni szenzációs második találat szerzője, Nicolo Barella már arról beszélt, hogy melyik csapat az Inter legnagyobb riválisa a bajnoki címért folytatott harcban, bár a szokásos óvatoskodó kifejezések sem maradtak el. – Sok van még hátra, láthattuk már, milyen gyorsan változhatnak a dolgok. A Juventus a legkeményebb ellenfél, nagyon jól zárják le a területeket. A Napoli jobban kinyílt, és ezt kihasználtuk.

A következő fordulóban az összehasonlított Napoli és Juventus éppen egymás ellen játszik.

Serie A, 14. forduló

Napoli–Internazionale 0-3
Monza–Juventus 1-2
Milan–Frosinone 3-1
Sassuolo–Roma 1-2
Fiorentina–Salernitana 3-0
Lecce–Bologna 1-1
Lazio–Cagliari 1-0
Genoa–Empoli 1-1
Udinese–Verona 3-3
Torino–Atalanta hétfő 20.45 (tv: Sport 1)

Az élmezőny állása
1. Inter 35 pont
2. Juventus 33
3. Milan 29
4. Roma 24
5. Napoli 24
6. Fiorentina 23

 

Borítókép: Nicolo Barella és Marcus Thuram is gólt lőtt, az Inter simán verte a Napolit (Fotó: AFP/Filippo Monteforte)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.