A Juventus szurkolói nem kímélték az Inter játékosait a véres arcúak rangadóján + videó

Idén újra nevéhez méltó tétet kapott Olaszország rangadója (Derby d’Italia). A második helyezett Juventus fogadta az éllovas Internazionalét, s egy győzelemmel a torinóiak az Inter elé léphettek volna a tabellán. Dusan Vlahovics góljával vezetett is a Juventus, de Lautaro Martínez góljával az Inter egyenlített, az 1-1-es döntetlennel pedig megőrizte első helyét a Serie A-ban. Martínez nemcsak góljával felelt az őt ért szidalmakra, de nem őt szapulták legjobban a hazai szurkolók az Inter játékosai közül.

2023. 11. 27. 8:28
Juventus v FC Internazionale - Serie A TIM Lautaro Martínez
Inter forward Lautaro Martinez, wearing number 10, is celebrating after scoring a goal to equalize the score at 1-1 during the Serie A match number 13 between Juventus and Inter at the Allianz Stadium in Turin, Piedmont, Italy, on November 26, 2023. (Photo by Matteo Bottanelli/NurPhoto) (Photo by Matteo Bottanelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto/AFP/Matteo Bottanelli
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös rangadót vívott egymással a Juventus és az Inter. A Serie A tabellájára pillantva ez a két csapat vetélkedik a bajnoki címért, ám Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője és Simone Inzaghi, az Inter mestere is igyekszik leszögezni, hogy nem saját csapata az esélyes. A meccs az első félidőben gyors gólváltást hozott, Dusan Vlahovics találatára Lautaro Martínez felelt, a második játékrészben már nem sok lehetőség volt arra, hogy változzon az 1-1-es állás.

Juventus szurkolók Inter  -  Campionato italiano di calcio Serie A TIM 2023/2024 Juan Cuadrado
Juan Cuadrado, az Inter kolumbiai játékosa a bírótól kap sárga lapot, a Juventus szurkolóitól folyamatos füttykoncertet kapott (Fotó: LaPresse/Sipa USA/Fabio Ferrari)

A mérkőzésen – sőt, a teljes Serie A-fordulóban – a futballisták vérfoltra emlékeztető vörös festéssel az arcukon léptek pályára, a kezdeményezés célja az volt, hogy a nők elleni erőszakra hívják fel a figyelmet.

A meccsen a Juventus szerzett vezetést, Vlahovics az ellenfél térfelén szerelte Dumfriest, majd a támadást is a szerb támadó fejezte be Chiesa passzából.

Martínez góllal és ünnepléssel bosszantotta a Juventus szurkolóit

Sokáig nem vezetett a Juve, az Inter néhány perccel később szenzációs akcióval büntette meg a torinói letámadást, amelynek végén Lautaro Martínez talált a kapuba. Az argentin futballista tizenharmadik bajnoki gólját lőtte az idényben, nagy fölénnyel vezeti a Serie A góllövőlistáját.

Martínez nem elégedett meg azzal, hogy góljával felelt az őt szapuló Juventus-drukkereknek, az ünneplése is a hazai szurkolók felé irányult.

Nem ő járt azonban a legrosszabbul az Inter játékosai közül, hanem a második félidőben becserélt Juan Cuadrado. A kolumbiai futballista több mint háromszáz meccsen szerepelt a Juventus mezében, mielőtt idén nyáron az Interhez távozott, a hazai drukkerek azonban nem a szép közös pillanatokat elevenítették fel, amikor Cuadrado közelébe került a labda.

A második félidőnek kis túlzással ezek voltak a legizgalmasabb pillanatai, a Juventus teljesen visszaállt, meg sem próbálkozott kapura lövéssel, a szintén óvatos Inter pedig nem tudott mit kezdeni a torinói retesszel.

Allegri és Inzaghi a meccs után is hasonlóan nyilatkozott, egyikük sem volt elégedetlen az egy ponttal, s mindketten hozzátették, nem terveznek új játékossal erősíteni a téli átigazolási időszakban.

Serie A, 13. forduló

Juventus–Internazionale 1-1
Atalanta–Napoli 1-2
Milan–Fiorentina 1-0
Roma–Udinese 3-1
Salernitana–Lazio 2-1
Empoli–Sassuolo 3-4
Cagliari–Monza 1-1
Frosinone–Genoa 2-1
Verona–Lecce hétfő 18.30 (tv.: Sport 1)
Bologna–Torino hétfő 20.45 (tv.: Sport 1)

Az élmezőny állása

1. Inter 32 pont
2. Juventus 30
3. Milan 26
4. Napoli 24
5. Roma 21
6. Atalanta 20

Borítókép: Lautaro Martínez vezeti a Serie A góllövőlistáját (Fotó: NurPhoto/AFP/Matteo Bottanelli)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.