Szoboszlai Dominik és Darwin Nunez lett a két bűnbak az egyik szakportálnál

A Liverpool, Szoboszlai Dominik csapata hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott ősi riválisával, a Manchester Uniteddel az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának vasárnapi rangadóján. A mértékadó Goal.com portál szerint egyértelműen Szoboszlai és Darwin Nunez a két bűnbak, amiért az esélyes Vörösök nem tudtak a Vörös Ördögök fölé kerekedni.

2023. 12. 17. 21:33
UK: Premier League Liverpool v Manchester United
Joe Gomez of Liverpool comes on for Dominik Szoboszlai of Liverpool during the Premier League match Liverpool vs Manchester United at Anfield, Liverpool, United Kingdom, 17th December 2023 (Photo by Mark Cosgrove/News Images) in Liverpool, United Kingdom on 12/17/2023. (Photo by Mark Cosgrove/News Images/Sipa USA) Fotó: Reuters/Mark Cosgrove/News Images/Sipa U
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozón, amelyen a 61. percig volt a pályán, akkor Joe Gomez váltotta, a Liverpool hatalmas fölényben játszott, 34-szer célozta meg a vendégek kapuját – az MU hat lövéssel próbálkozott –, de csak hatszor találta el, az ellenfele egyszer talált kaput. Az egyik oldalon tizenkét szöglet, a másikon nulla, a labdabirtoklás aránya 69-31 százalék – ez a mérkőzés statisztikája.

Szoboszlai, Szalah
Szoboszlai Dominik támadásban. Fotó: MTI/AP/Jon Super

– Nem emlékszem ilyen dominanciára a Manchester United ellen, ilyen akkor sem volt, amikor 7-0-ra legyőztük őket – jegyezte meg Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője.

A találkozó után a Liverpoolból a Manchester Unitedet kritizálta azzal a mondatával, hogy csak az egyik csapat akarta megnyerni a meccset. Az MU legendája, Roy Keane a Sky Sport stúdiójában azonnal visszatámadott: – A Liverpoolnak megvoltak a lehetőségei, de nem élt velük, és ennek semmi köze nincs a Manchester Unitedhez.

Szoboszlai Dominik egyszer, még a mérkőzés elején célozta meg az MU kapuját, de alaposan célt tévesztett.

 

Szoboszlai Dominik 3-as vagy 6,5-es osztályzatot érdemel?

A mértékadó Goal.com portál kemény kritikát fogalmazott meg vele és Darwin Nunezzel szemben, őket kiáltja ki bűnbaknak, már az írása címében ezt harsogva. A portál azt írja, hogy Szoboszlai csak árnyéka önmagának, ha a szezon eleji formáját nézzük, a kulcspasszai nem sikerültek, emiatt halt el a Liverpool sok ígéretes támadása. A portál a 10-es skáláján mindössze 3-as osztályzatot adott neki, ilyen rossz jegyet csak Darwin Nunez kapott még a csatársorból, aki a jellemzés szerint már jó ideje gólképtelen, továbbra is gyakran téved lesre, és feleslegesen reklamál, ahelyett, hogy futballozna.

Érdemes a Goal.com teljes bizonyítványát megnézni a kezdők esetében:

(6/10)

(7/10)
Ibrahima Konate (5/10)
Virgil van Dijk (6/10)
Kosztasz Cimikasz (7/10)

Wataru Endo (4/10)
Szoboszlai Dominik (3/10)
Ryan Gravenberch (6/10)

Mohamed Szalah (4/10)
Darwin Nunez (3/10)
Luis Díaz (6/10)

Megnéztük a WhoScored.com osztályzatait is. Tény, hogy a Liverpoolból itt is Szoboszlai és Darwin Nunez kapta a legalacsonyabb osztályzatokat, de itt közel sem lógnak olyan nagyon ki a csapatból. S ez így talán közelebb áll a valósághoz.

Forrás: WhoScored.com

Borítókép: Szoboszlait Gomez váltotta (Fotó: Reuters/News Images/Sipa U/Mark Cosgrove)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.