Marco Rossi elárulta, milyen a kapcsolata Orbán Viktorral

Exkluzív interjút adott a Mandinernek Marco Rossi. Labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya többek között beszélt a magyar állampolgárság felvételéről, hogy milyen célokat tűzött ki a válogatott elé a következő évekre, és azt is elárulta, milyen a kapcsolata Orbán Viktor miniszterelnökkel.

2023. 12. 17. 15:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

beszélt arról, milyen út vezetett a magyar állampolgárság megszerzéséig, az októberi eskütételig.

Marco Rossi, Novák Katalin
Marco Rossi és Novák Katalin köztársasági elnök. Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Egy évvel ezelőtt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke megkérdezte, hogy szeretném-e felvenni a magyar állampolgárságot, én pedig igent mondtam. Büszkeséggel tölt el, hogy magyar állampolgár lehetek, részben a gyerekkori kötődésem miatt, részben pedig azért, mert tényleg otthon érzem magam Magyarországon. Ez főleg az emberek attitűdjének köszönhető, mindenki kifejezetten kedves velem, és nem csak az utóbbi években. Annak ellenére, hogy külföldi vagyok, a magyarok kezdettől fogva nagy szeretettel és tisztelettel fogadtak. Biztosan akad, aki nem így érez, de azt tapasztalom, hogy az emberek nagy többsége azért kedvel, és ez nagy-nagy büszkeséggel tölt el.  

Marco Rossinak Orbán Viktor is gratulált az állampolgárság felvételéhez, és a Mandiner megkérdezte, hogy mostanában beszélt-e vele. – Igen. Korábban is többször találkoztunk mérkőzéseken a stadionban vagy egyéb eseményeken. Orbán Viktor egyébként tényleg szakértője a labdarúgásnak, ezt azonnal érzi az ember, ha a fociról beszélget vele. Ez persze nem azt jelenti, hogy valaha is tanácsot adott volna azzal kapcsolatban, mit és hogyan tegyek. Mindig kedves volt, és értékelte a munkánkat. Úgy érzem, jó kapcsolatom van vele. Igaz, én sosem beszélek a politikáról – nem is értek hozzá. Mondjuk úgy, hogy a miniszterelnök sokkal jobban ért a focihoz, mint én a politikához.

A Mandiner cikke ITT olvasható el.

 

Borítókép: Orbán Viktor, Marco Rossi és a kapitány segítője, Cosimo Ingusco aki ugyancsak magyar állampolgár lett (Forrás: Facebook/Orbán Viktor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.