Ancelotti jó hírrel szolgált a Real Madrid rajongóinak

Carlo Ancelotti is elismerte, hogy nem a legszebb játékkal nyert 1-0-ra a csapata, a Real Madrid szerdán a Mallorca ellen az új év első első fordulójában. A lényeg a végeredmény, és persze az, hogy a három pontnak köszönhetően a Real megtartotta a vezető helyét a tabellán. Ancelotti a meccs után bejelentette, hogy a csapat sérült játékosai közül Arda Güler, Eduardo Camavinga és Ferlan Mendy is bevethető lesz a hétvégén az Arandina elleni kupamérkőzésen.

2024. 01. 04. 7:29
LaLiga - Real Madrid vs Granada CF Carlo Ancelotti
epa11007807 Real Madrid's head coach Carlo Ancelotti looks on ahead of the Spanish LaLiga soccer match between Real Madrid and Granada CF, in Madrid, Spain, 02 December 2023. EPA/SERGIO PEREZ Fotó: SERGIO PEREZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új év első bajnoki mérkőzésén nagyon megszenvedett a spanyol liga éllovasa, a Real Madrid. Carlo Ancelotti csapata a 78. percben szerezte meg a győztes találatot a Mallorca ellen, előkészítése után gólja döntött. Nagy szüksége volt a Realnak az újabb sikerre, mert első számú kihívója, a Girona is nyert, mégpedig egy igen gólgazdag mérkőzésen 4-3-ra az Atlético Madrid ellen, így pontszámukat tekintve azonosan állnak a csapatok az élen, csak a gólkülönbség dönt a Real javára.

LaLiga - Real Madrid vs Villarreal
Carlo Ancelotti (Fotó: AFP/Kiko Huesca)

A Real edzője, a nemrég szerződést hosszabbító Carlo Ancelotti egy-két jó hírrel szolgált a meccs után a klub rajongóinak. Az ötszörös BL-győztes edző külön kitért a török Arda Gülerre: a nyáron a török Fenerbahcétól szerződtetett középpályás eddig sérüléssel bajlódott, de közel a visszatérése, olyannyira, hogy már a hétvégén az Amarinda elleni kupameccsen is pályára léphet. – Jól van és nyugodtan várja, hogy végre pályára lépjen. Még csak 18 éves, nyugodt és ő a jelenünk egyik ékköve, és ő jelenti a jövőt. Mindannyiunknak türelmesnek kell lennünk vele szemben. Lépésről lépésre kell haladnunk. Mindenesetre az biztos, hogy megkapja a megfelelő játékperceket – mondta Ancelotti a Marcának.

A tapasztalt edző hozzátette, hogy Güleren kívül és Ferlan Mendy is felépült, ők is bevethetőek lesznek a szombati kupameccsen. Így már csak Thibaut Courtois, Éder Militao és tartozik azon játékosok közé, akiket hosszabb ideig nélkülöznie kell a Real Madridnak.

Borítókép: Carlo Ancelotti (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.