A Ferencváros légiósa megnyugodhat, Sztankovics viszont megkapta a magáét

A Ferencváros labdarúgócsapata hétfőn spanyolországi edzőtáborba utazik, ott folytatja felkészülését a tavaszi idényre. A téli edzőtábor új élmény lesz a klub izraeli légiósa, Mohammed Abu Fani számára, aki odahaza játszva sosem élt át ilyet. Abu Fani kimerítő őszön van túl, a sok lejátszott meccs mellett a hazájában dúló háború is nehézségek elé állította. A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics számára is új élmény a mostani időszak, ez az első felkészülés, amit már az ő vezetésével végez a csapat.

2024. 01. 13. 11:54
Dejan Sztankovics
Budapest 20231004 Labdarúgás 2023 Ferencváros FTC edzés Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport Dejan Sztankovics Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly Forrás: Árvai Károly / Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros által nyáron megszerzett légiósok közül talán Mohammed Abu Fani bizonyította leginkább, hogy jó húzás volt a megszerzése. Az izraeli középpályás alapember volt Dejan Sztankovics csapatában, ugyanakkor a Ferencváros utolsó 2023-as meccseire már érezhetően visszaesett a formája. Ennek csak részben volt oka a korábbinál intenzívebb meccsterhelés.

Mohammed Abu Fani Ferencváros
Mohammed Abu Fani, a Ferencváros izraeli légiósa a Csukaricski elleni Konferencialiga-csoportmeccsen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

– Júliusban nemzetközi kupaselejtezőt játszottunk, az izraeli válogatottban is rendszeresen lehetőséget kaptam, egész ősszel nem volt pihenő, decemberre elfogyott a szufla. Az ősz végi gyengébb formámban az is szerepet játszott, hogy hazámban éppen akkor tört ki a háború, mentálisan megviselt, hogy a családom veszélyben van – mondta a Nemzeti Sportnak a pénteki, Mezőkövesd ellen 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzés után Mohammed Abu Fani.

A labdarúgó a téli szünetben hazalátogatott, majd szüleivel és három testvérével tért vissza Magyarországra. Abu Fani szeretteit biztonságban tudva nyugodtabban készülhet a tavaszi idényre. A felkészülés hétfőn edzőtáborral folytatódik, a Ferencváros Spanyolországba utazik.

– Izraelben télen sosem utaztunk, akkor nincs szünet a bajnokságban. Mi nyaranta keltünk útra, hogy az otthoni forróság helyett hűvösebb helyett edzhessünk. Izgalommal várom a spanyolországi felkészülést, jó formába kell kerülnünk. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot, és tovább akarunk jutni a Konferencialigában az Olympiakosz ellen – szögezte le Abu Fani.

Dejan Sztankovics a Ferencváros korábbi edzőjétől kapott kritikát

Az elmúlt idényekben a bajnoki címet rendre meggyőző fölénnyel szerezte meg itthon a Ferencváros, ezúttal viszont, a 2016/17-es idény óta először nem az első helyen telel a csapat, egy pont a Fradi hátránya a Paks mögött. Sztanyiszlav a zöld-fehérek korábbi trénere nem is állta meg az orosz médiában odaszúrás nélkül a jelenlegi helyzetet.

– Nem nézem a meccseket, de a bajnokság állását néha megnézem. A Ferencváros másodikként ment a téli szünetre, 2022 végén, velünk több mint tízpontos előnnyel állt a csapat. Nem végezhettünk rossz munkát Budapesten – idézi a Metropol az FTC korábbi vezetőedzőjét.

Sztankovicsnak Csercseszov véleménye miatt aligha kell aggódnia, de a tavaszi szezont mindenképp nyomás alatt kezdi meg. A mostani az első felkészülés, amelyet már a szerb szakember vezényel le az FTC-nél, s Abu Fani elmondása alapján igen keményen meg is dolgoztatja a keret tagjait.

A Ferencváros eddig két játékossal erősített télen, Habib Maiga és Kenan Kodro a Mezőkövesd elleni felkészülési mérkőzésen már játszott is. A klub tavasszal már nem számol Tokmackal, Esitivel és Owusuval, míg Ben Romdan a következő hetekben az Afrika-kupán szerepel a tunéziai válogatottal.

Borítókép: Dejan Sztankovics alaposan megdolgoztatja a Ferencváros játékosait (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.