Lesújtó hírek érkeztek a fél szemére megvakult Franz Beckenbauerről

A Bors fedezte fel, hogy Walter Beckenbauer, a kétszeres aranylabdás, játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Franz Beckenbauer fivére a spanyol Marca című lapnak beszélt a Császárnak nevezett német futball-legenda elkeserítő egészségi állapotáról, a 78 éves, kétszeres aranylabdás egykori labdarúgó például a jobb szemére meg is vakult.

2024. 01. 03. 19:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franz Beckenbauer a világ labdarúgásának az egyik legnagyobb legendája. Játékosként és szövetségi kapitányként nyert világbajnokságot, emellett Európa-bajnok, kétszeres aranylabdás, háromszor volt BEK-győztes, valóban a német és a világ futballjának egyik legtekintélyesebb alakja. Egy ideje nem lehetett hallani róla, ám most sajnos rossz hír érkezett. Tavaly augusztusban Lothar Matthäus, aki játékosként Beckenbauer irányításával nyert világbajnoki címet, aggasztó véleményt fogalmazott meg a Császár becenevű klasszis egészségével kapcsolatban:

Franz Beckenbauer 1974-ben a világbajnokságot nyert német válogatott csapatkapitánya volt  Fotó: Facebook

– Reméljük, hogy újra jobban lesz. Franz mindig azt mondta, az egészség a legfontosabb dolog az életben. Sajnos jelenleg ez nincs meg neki – mondta Matthäus, aki szövetségi kapitányként a magyar válogatottat vezette.

A Bors vette észre, hogy a Marca című spanyol lapnak Franz Beckenbauer testvére, Walter beszélt a legenda egészségi állapotáról.

– Ha most azt mondanám, jól van, akkor hazudnék, és nem szeretek hazudni. Nem érzi jól magát – árulta el Walter Beckenbauer, aki szerint a testvére tavaly április óta egyre rosszabbul van. Walter szerint a 78 éves Franz memóriáját is érinti a probléma, és nincs esély a javulásra. Ráadásul az elmúlt években számos további problémával szembesült, két szívműtéten esett át és csípőprotézist kapott, 2019-ben pedig a jobb szemére elvesztette a látását.

Borítókép: Franz Beckenbauer már nem tud meccsekre járni (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.