Jürgen Klopp rég várt örömhírt jelentett be középpályásáról

A listavezető Liverpool szerdán a Chelsea ellen lép pályára a Premier League-ben. A Vörösök vezetőedzője, Jürgen Klopp elárulta, hogy a londoni Kékek ellen Szoboszlai Dominik után újabb középpályás, Alexis Mac Allister térhet vissza sérülés után, Mohamed Szalah viszont még két-három mérkőzést biztosan kihagy. Míg a játékosok állapotát higgadtan elemezte Jürgen Klopp a keddi sajtótájékoztatón, az újságírók felbosszantották, amikor a Liverpool hosszabb távú jövőjéről érdeklődtek.

2024. 01. 30. 15:29
KLOPP, Jürgen
London, 2024. január 7. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje, miután csapata 2-0-ra gyõzött az Angol Labdarúgó-szövetség Kupája, az FA-kupa 32 közé jutásáért játszott Arsenal-Liverpool mérkõzésen a londoni Emirates Stadionban 2024. január 7-én. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp a múlt héten bejelentette, hogy az idény végén távozik a Liverpool kispadjáról. A német szakember döntése több fronton is beindította a találgatásokat. Egyelőre nem tudni, hogy Szoboszlai Dominik és csapattársai kit kapnak új vezetőedzőnek, s az újságírók azt is feszegetni kezdték, mennyire marad együtt a mostani játékoskeret, amelynek minden egyes tagja már akkor érkezett a Vörösökhöz, amikor Jürgen Klopp irányította az együttest. A német szakembernek azonban nem volt ínyére ez a téma a Chelsea elleni szerdai Premier League-mérkőzést megelőző keddi sajtótájékoztatón.

Liverpool Mac Allister Arsenal Odegaard Jürgen Klopp
Jürgen Klopp örülhet: Mac Allister újra harcolhat a pályán a Liverpool sikeréért (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

– Egyértelmű volt, hogy az újságírók egyetlen másodpercet sem adnak majd a játékosoknak, hogy feldolgozzák, ami történt, azonnal nekik szegezik a kérdést, hogy mit csinálnak, amire valamit válaszolni kell – válaszolt Klopp , amikor az egyik újságíró Virgil van Dijk nyilatkozatát idézte, mely szerint nem biztos, hogy a holland védő az új vezetőedzővel is együtt dolgozik majd Liverpoolban.

– A szurkolók gyakran egyáltalán nem aggódnak annyira, mint ahogy azt a média tálalja, ahol alábecsülik a szurkolóink IQ-ját. A játékosok nagyon szeretik ezt a klubot, ebben biztos vagyok, nem kell aggódni, hogy szétesik a csapat – szögezte le a német szakember.

Szoboszlai után újabb visszatérő középpályások

A Liverpool vezeti a Premier League-et, és úgy tűnik, sikeresen átvészelte a januári időszakot, amelyben rengeteg sérülés nehezítette Klopp dolgát. Andy Robertson és Szoboszlai Dominik már a Norwich City elleni FA-kupa-mérkőzésen visszatért. Akkor nem játszhatott az argentin válogatottal világbajnok középpályás, Alexis Mac Allister, de a Chelsea ellen már vissza is térhet.

– Mac Allister edzett tegnap, ő készen áll a játékra. 

Thiago is edzett tegnap, hosszú hónapok után először, ami nagyszerű pillanat volt, de ahhoz még egy kis időre van szüksége, hogy mérkőzésen bevethető legyen.

Szalah végzi a rehabilitációt az izomsérülése után, a Chelsea és vasárnap, az Arsenal ellen biztosan nem játszhat, valószínűleg még az azt követő meccsen sem – adott helyzetjelentést a sérültekről Jürgen Klopp.

Szoboszlai visszatér a kezdetekhez, Klopp jubileumot ünnepelne

A Chelsea ellen legutóbb még augusztusban, a Premier League nyitányán mérkőzött meg a Liverpool, az volt Szoboszlai Dominik első tétmeccse a Vörösök mezében. A találkozó 1-1-es döntetlenre végződött, Klopp emlékei alapján a Liverpool nem játszott jól azon a meccsen, s örült az egy pontnak.

Azóta viszont sokkal jobban alakult a Liverpool idénye, amely 48 ponttal a tabella élén áll, míg a Chelsea 31 ponttal csak a kilencedik pozícióban, igaz, a legutóbbi három bajnokiját éppúgy megnyerte, mint a Liverpool.

Ha szerda este Szoboszlaiék győznek, Klopp megszerzi a kétszázadik győzelmét a Premier League-ben, a Liverpool és a Chelsea példátlan egymás elleni sorozata viszont döntetlent vetít előre, ugyanis a legutóbbi hét tétmérkőzésük egyaránt így végződött.

Borítókép: Jürgen Klopp meghallgatta a kérdéseket, de nem mindegyiknek örült (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.