Klopp magyar barátja nem félti Szoboszlait

Jürgen Klopp a múlt héten megrengette a futballvilágot azzal, hogy bejelentette, az idény végén elhagyja a Liverpoolt. Egykori játékosa és csapattársa, Bódog Tamás megérti a német sztáredző döntését.

2024. 01. 30. 10:30
English Premier League - Wolverhampton vs Liverpool Jürgen Klopp
epa10864119 Juergen Klopp manager of Liverpool applauds the fans after the English Premier League match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool FC in Wolverhampton, Britain, 16 September 2023. EPA/VINCE MIGNOTT EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: VINCE MIGNOTT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár 2026 nyaráig szól a szerződése, Jürgen Klopp úgy döntött, az idény végén továbbáll Liverpoolból. A német sztáredző csapata szárnyal, ezért váratlanul érte a futballvilágot a bejelentése, amit azzal indokolt, hogy elfáradt, a jövőben már nem tudná olyan erőbedobással végezni a munkáját, mint eddig. A Hertha másodedzője, Bódog Tamás megérti egykori mestere, csapattársa választását. A visszavonult magyar labdarúgó a mainzi időszakában barátkozott össze és – mint azt a Magyar Nemzetnek adott októberi interjúban elárulta – azóta is tartja a kapcsolatot Klopp-pal, akivel szerinte a hatalmas sikerei ellenére sem szaladt el a ló.

Bódog Tamás szerint nem kell félteni Szoboszlait Klopp távozása miatt
Bódog Tamás szerint nem kell félteni Szoboszlait Klopp távozása miatt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Gondoljunk bele, közel negyedszázada edzősködik és nem alacsony szinten. Nincsen soha szabadideje, szabadnapja. Ha van, akkor is a csapatával foglalkozik. Látszik rajta, hogy belefáradt. Nem lehet állandóan azon a hőfokon égni, ahogy ő csinálja. Olyan szinten ott áll a kispad mellett, amivel plusz erőt tud adni a játékosainak. Sokkolt, engem is kicsit váratlanul ért a döntése, ugyanakkor abszolút megértem, mert nagyon régóta benne van, ő érzi, mire van energiája és mire nincs. Azzal, hogy időben bejelentette a távozását, és kereshetik az utódját, még nagyobbat nőtt az emberek szemében – magyarázta Bódog a Mandinernek, majd a Liverpool sikerkovácsának jövőbeli terveiről is beszélt. – Wiesbadenbe fog visszajönni Mainz mellé, ott fog házat építeni. Jelenleg nem tud úgy kikapcsolódni, ahogy neki szükséges lenne. Tudom, milyen hisztéria veszi körül, már nálunk Mainzban, majd Dortmundban is óriási felhajtás volt körülötte. Ami Liverpoolban van, az brutális, épp ésszel felfoghatatlan. Mint egy rocksztár! És ha te nem tudsz sehova kimozdulni, lépten-nyomon megállítanak fotóért, autogramért, amit mindig szívélyesen teljesített, az egy idő után sok.

Bódog Tamás hozzátette, szerinte pályafutása nem törik meg Klopp távozásával. A magyar középpályást tavaly nyáron szerződtette a Liverpool, januári sérüléséig alapembernek számított a csapatban, vasárnap tért vissza a pályára. Bódog úgy látja, Szoboszlainak ki kellene élveznie a Klopp-pal való közös munka minden pillanatát, utána pedig a német edző nélkül is megtalálja a helyét, hiszen a képességei megvannak hozzá.

A teljes interjút a Mandiner honlapján olvashatják.

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: EPA/Vince Mignott)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.