Feldühítették, nem kér a Barcából az angol sztárcsapat edzője

Xavi szombaton jelentette be, hogy az idény végén elhagyja a Barcelona csapatát. A spanyol sajtó azóta azt találgatja, ki lehet a katalán vezetőedző utódja – a jelek szerint nem sok sikerrel. Legalábbis egy „jelöltet” már sikerült magukra haragítaniuk.

2024. 01. 30. 8:19
LaLiga - FC Barcelona training and press conference Xavi
epa11105898 FC Barcelona's head coach Xavi Hernandez attends a press conference following a training session of the team in Barcelona, Spain, 26 January 2024. EPA/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Xavinak szombaton lett elege abból, hogy a spanyol sajtó folyton azt találgatta, a Barcelona csapnivaló szereplése okán vajon még mennyi időt tölthet el a csapat kispadján, ezért maga jelentette be, hogy az idény végén távozik.

English Premier League - Fulham vs Arsenal Arteta nem készül a Barcelonához
Arteta nem készül a Barcelonához (Fotó: EPA/David Cliff)

Így a találgatásoknak vége lett, a bejelentés ugyanakkor újakat is szült, hiszen most már az a kérdés, hogy ki lesz az új vezetőedző. Spanyol sajtóbeszámolók arról szóltak, hogy az Arsenalt irányító, a barcelonai nevelésű Mikel Arteta is ott van az esélyesek között, mivel Xavi lemondása után állítólag a barátainak már elárulta, hogy kész elhagyni az Ágyúsokat. Ezen pletykák azonban hamisnak bizonyultak.

 

Arteta jól érzi magát Londonban

– Ennek nincs semmi igazságalapja, és nagyon dühös vagyok emiatt – fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Arteta. – A megfelelő helyen vagyok a megfelelő emberekkel. Gyönyörű utazáson vagyunk a klubommal, a stábunkra és a játékosokra is sok feladat vár még. Szeretem a munkám minden percét, sok örömet okoz nekem. Előre visz, ha azt érzed, hogy tisztelnek, szeretnek, illetve amikor egyértelműen látszik, hogy hova tartotok, mik a céljaitok.

 

Bár a londoniak vezetőedzőjének a szerződése a nyáron jár le, fogalma sincs róla, hogy keltek szárnyra ezek a pletykák. – Nem akartam elhinni, hogy ezt beszélik, amikor hallottam erről. Nem tudom, hogy ki találhatta ezt ki. Mindig az ellenkezőjét mondom ennek. Ezért is dühített fel ez a pletyka.

Artetának van fontosabb feladata is, mint a pletykákkal foglalkozni. A Premier League harmadik helyén álló csapata kedd este 20.30-kor a Nottingham Forestnél (tv: Spíler 1) vendégeskedik, vasárnap 17.30-kor (v: Spíler 1) a listavezető Liverpoolt látja vendégül. Február közepétől pedig a Bajnokok Ligájában is lesznek feladatai az Arsenalnak, a nyolcaddöntőben a Porto lesz az angolok ellenfele.

Borítókép: Xavi szombaton jelentette be, hogy torkig van mindennel, ezért az idény végén távozik (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.