Egy nő, nem is akárki bírta rá Kloppot a Liverpool elhagyására

Jürgen Klopp sem kivétel. Mögötte is egy erős nő áll. A brit bulvármédia szerint a német edző nem valamelyik klub visszautasíthatatlan ajánlata miatt döntött úgy, hogy a nyolc év után a nyáron elhagyja a Liverpoolt, hanem a felesége hatására, akinek Klopp sohasem tud ellenállni. Ulla Sandrock, a tréner felesége korábban a szeződése meghosszabbítására, most pedig a távozásra is rábírta Szoboszlai Dominik mesterét.

2024. 01. 29. 21:23
Ulla Sandrock, Jürgen Klopp felesége
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit bulvárlap, a Daily Mail állt elő a teóriával, miszerint Jürgen Klopp felesége, Ulla Sandrock bírhatta rá a német trénert, hogy hagyja el a Liverpoolt. A lap felidézi, hogy Ulla Sandrock a tréner szakmai döntéseire korábban is hatással volt. Ő győzte meg Kloppot 2013-ban, hogy ne fogadja el a Manchester United ajánlatát, mert több mint veszélyes Sir Alex Ferguson örökébe lépni. Milyen igaza lett! Kloppot hamarosan a Liverpool invitálta, 2015-ben lett a Vörösök edzője, sőt legendája a Premier League- (2020), valamint Bajnokok Ligája-győzelemmel (2019).

Jürgen Klopp, Szoboszlai Dominik Liverpool, távozás, Ulla Sandrock, feleség,
is bánhatja Jürgen Klopp döntését. Fotó: AFP/Paul Ellis

Ugyancsak a felesége bírta rá a német trénert, hogy 2019 után 2022-ben másodszor is hosszabbítsa meg a szerződését a Livepoollal, igaz, az akkori megállapodás 2026-ig szólt, Klopp tehát két évvel korábban távozik, miként eredetileg tervezte. Vagy férj és feleség annyira előrelátó volt, hogy a 2026-os dátummal elejét vették minden pletykának?  Ki tudja.

 

Klopp és Ulla Sandrock könnyen beilleszkedett Angliában

Ulla Sandrock Klopp második felesége, az immár 33 éves fia az elsőtől, Sabinétől született. Írásában a Metropol feleleveníti, hogy Jürgen Klopp és Ulla Sandrock 2005-ben ismerkedett meg, de a pár ezután még három évig távkapcsolatban élt, hiszen Ulla Kenyában tanárként, illetve kórházi alkalmazottként is dolgozott. A pár 2015 óta a tengerparti Formby városában él abban a házban, amelynek korábban Steven Gerrard volt a tulajdonosa. Klopp és Ulla Sandrock olyannyira beilleszkedett a helyi közösségbe, hogy rendszeresen felbukkantak a helyi kocsmákban tartott kvízesteken. Mi több, Ulla még jótékonykodott is, törzshelyüknek, a Waitrose Café személyzetének, valamennyi tagnak 50 font (23 ezer forint) értékű utalványt ajándékozott. 

 

A Liverpool ellen soha

Jürgen Klopp 56 évesen talán a legjobb edzői korban van. Már fel van vértezve a szükséges tapasztalattal, de még fiatal, lobog benne a tűz. Igaz, a távozását azzal indokolta, hogy kezd elfogyni az energiája. Ez nyilván csak átmeneti állapot, pihenés után Klopp várhatóan újra munkába áll, mert aligha képes meglenni a futball nélkül. Ő maga cáfolta, hogy már a nyáron átvenné a német válogatott irányítását, mint mondta, legalább egy évet ki akar hagyni.

Csak abban lehetünk biztosak, másik angol együttesnél nem bukkan fel, mert azt nehéz lenne elképzelni, hogy a Liverpool ellen vezesse győzelemre a csapatát. „Még akkor sem, ha nem lesz mit ennem” – ahogy ő fogalmazott a rá jellemző túlfűtött érzelmességgel.

Szoboszlai is sajnálhatja Klopp döntését

Jürgen Klopp döntését nyilván sokan sajnálják, köztük Szoboszlai Dominik is. A német tréner az első pillanattól kezdve bizalmába fogadta a magyar válogatott középpályását, s maga Szoboszlai is többször méltatta a mestert. A jövőben nélküle kell megállnia a helyét Liverpoolban.

Borítókép: Ulla Sandrock nem csak drukkor Jürgen Klopp csapatának, a háttérből irányít is (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.