Csak az volt a kérdés, hány góllal nyer a magyar válogatott

Megszerezte első győzelmét az eindhoveni vízilabda Európa-bajnokságon a női válogatott, vasárnap 17-2-re kiütötte Horvátországot. A Mihók Attila és Cseh Sándor által vezetett csapat ezzel a csoportja harmadik helyén végzett, és a következő két nap is medencébe ugrik.

2024. 01. 07. 21:04
Keszthelyi-Nagy Rita
2024 European Water Polo Championship Fotó: Kovacs Aniko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig nem a reményeink szerint alakult a női vízilabdázók útja az eindhoveni Európa-bajnokságon. Az olimpiai kvótára hajtó magyar válogatott a felső divízió A csoportjában pénteken a görögök ellen nagy csatában, 14-12-re maradt alul, majd szombaton a világbajnoki címvédő hollandokat sem tudta legyőzni, a hazaiakat segítő játékvezetői ítéleteknek is köszönhetően 14-11 lett a végeredmény.

A két topcsapat után vasárnap a verhető horvátokkal találkozott Mihók Attila és Cseh Sándor együttese. A várakozásoknak megfelelően déli szomszédaink nem tudták tartani a lépést a magyar hölgyekkel. Garda Krisztináék játszi könnyedséggel elhúztak 3-0-ra, majd egy horvát szépítő gólt nyolc magyar követett a nagyszünetig, 11-1-re vezettünk. Ezután kicsit visszavett a tempóból válogatottunk, így az utolsó két negyedben csak hat gólt szereztek a lányok, 17-2-re nyerték meg a meccset.

Előbb a csehek, majd az olaszok

Ezzel a csoport harmadik helyén végzett válogatottunk, így pihenőnap helyett arra kényszerül, hogy hétfőn újabb mérkőzést vívjon. Az első két helyezett ugyanis azonnal a negyeddöntőbe jut, a harmadik és negyedik viszont még az alsó divízió legjobbjai közül kap ellenfelet. És bár a Csehország elleni találkozónak (20.30, tv: Duna World) egyértelműen a magyar csapat az esélyese, továbbjutás esetén kedden hatalmas csata vár rá a negyeddöntőben, ahol az olaszokkal csap össze.

Gurisatti szemsérülést szenvedett

Remélhetőleg Kurucz-Gurisatti Gréta és a kapus Magyari Alda is ott lehetnek a keretben, mert a horvátok elleni mérkőzés korai szakaszában mindketten – vélhetően sérülés miatt – elhagyták a medencét.

Később kiderült, Gurisattinak belekaptak a szemébe, ezért kórházba vitték kivizsgálásra. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az első vizsgálatok alapján nem súlyos a sérülés, hétfőn azonban egy specialista is megvizsgálja a játékost, és ezt követően derül ki a végleges diagnózis, illetve az, hogy Gurisatti mikor mehet legközelebb vízbe.

Európa-bajnokság, csoportkör, A csoport, 3. forduló: 
Magyarország–Horvátország 17-2 (5-1, 6-0, 3-1, 3-0)
a magyar gólszerzők: Garda, Leimeter 4-4, Szilágyi 3, Keszthelyi-Nagy 2, Kurucz-Gurisatti, Vályi, Kuna, Tiba 1-1

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 9 pont, 2. Görögország 6, 3. Magyarország 3, 4. Horvátország 0

Borítókép: két gólt szerzett a horvátok ellen (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.