Megalázták, pénze sincs és a szüleivel él a gyönyörű sportolónő + videó

Ritka, amikor egy élsportoló olyan őszintén beszél az anyagi problémáiról és a magánéleti válságáról, ahogy azt Oona Ounasvuori finn műkorcsolyázónő tette. A közösségi médiában több mint 150 ezer követővel rendelkező, szépsége miatt irigyelt gyönyörű sportolónő története – melyet az Origó írt meg – részben a finn sporttámogatási rendszer hiányosságának is tekinthető.

2024. 01. 01. 11:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Huszonöt éves vagyok, de még mindig a szüleimmel élek. Nincs pénzem arra, hogy vegyek egy saját lakást, nem tudok önálló életet élni – idézi az Origó cikke Oona Ounasvuori meglepő szavait. A gyönyörű nő saját bevallása szerint hatéves kora óta a műkorcsolyának szentelte az életét, amely az összes energiáját felemésztette, ezért nem is tanult tovább, nem járt egyetemre, ráadásul saját maga, illetve a családja finanszírozta a versenyzését.

– Nem kapok támogatást, nincsenek szponzoraim. Hiába követnek 151 ezren az Instagramon, ez semmire sem jó. Nekik persze igen, hogy belelátnak az életembe, nekem azt mondták, posztoljak sokat, mert akkor biztosan érkezik majd valaki, aki anyagilag segíti a sportkarrieremet. Erre hiába várok. Ráadásul a műkorcsolya drága sportág, felháborítóan drága. Minél tovább fejlődsz, minél magasabb szintre jutsz, annál drágább. És Finnországban az állam nem fizet neked semmit – kritizálta országa sporttámogatási rendszerét is Ounasvuori.

Karrierjét lelassította, hogy 2022-ben lábsérülést szenvedett, majd egy megmagyarázhatatlan betegségsorozat döntötte őt le, amely 2023 nyarán kezdődött. Ezenkívül az orosz–ukrán háború a finn sportolónő sorsát is befolyásolta. Ounasvuori a háború kitörése előtt rengeteget edzett Szentpéterváron, ahol sokkal jobb körülmények között tudott készülni. Ám a Finn Olimpiai Bizottság és a helyi korcsolyaszövetség megtiltotta neki, hogy továbbra is az oroszoknál készülhessen.

 

Megalázták: párja a legjobb barátnőjével csalta meg

Az Origó megállapítása szerint a sportolónő története ékes példája annak, hogy nem minden arany, ami a közösségi médiában fénylik. „Ha valaki csak az oldalát nézi, irigykedve gondol arra, mennyire tökéletes élete van a gyönyörű sportolónőnek. Pedig ez nincs így” – írják.

Mint kiderült, Ounasvuori a magánéletében is komoly válságon esett át. Hat évig élt együtt nagy szerelemben Roman Galay műkorcsolyázóval, de 2023 nyarán Galay randevúzni kezdett az orosz Európa-bajnok műkorcsolyázóval, Anasztazia Gubanovával, aki addig Ounasvuori legjobb barátnője volt.

– Iszonyatosan megalázó volt számomra ez a történet – vallotta be Ounasvuori. – A szemem előtt zajlott minden, az az ember, akivel hat évet éltem együtt, az első adandó alkalommal megcsalt. Ráadásul a legjobb barátnőmmel, vagyis azzal a nővel, akit a legjobb barátnőmnek hittem.

A magánéletbeli válság annyira megviselte, hogy a januári Európa-bajnokságra nem tudott kijutni, Ounasvuori most a márciusi világbajnokságra készül.

Borítókép: Oona Ounasvuori finn műkorcsolyázónő (Fotó: Instagram)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.