Novak Djokovics lehetőségei sorra úsztak el Taylor Fritz ellen

Taylor Fritz nyolc vereség után a kilencedik Novak Djokovics elleni mérkőzésén újra megpróbálta a bravúrt. Két játszmán át Novak Djokovics nem tudott brékelni, de az első szettet így is megnyerte, a folytatásban pedig már hengerelt, így tizenegyedik alkalommal is bejutott az Australian Open elődöntőjébe.

2024. 01. 23. 10:29
FRITZ, Taylor; DJOKOVIC, Novak
Melbourne, 2024. január 23. A világelsõ szerb Novak Djokovics az amerikai Taylor Fritz ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntõjében Melbourne-ben 2024. január 23-án. MTI/EPA/Mast Irham Fotó: MTI/EPA/Mast Irham
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics az idei Australian Open negyeddöntőjében Taylor Fritz ellen játszott, akit korábbi nyolc egymás elleni meccsükön mindig legyőzött. A legszorosabb meccsüket három éve, szintén Ausztráliában játszották, akkor Fritz döntő szettre kényszerítette a szerbet, ám az ötödik játszmában nem tudta kihasználni, hogy Novak Djokovics sérüléssel küszködött.

Taylor Fritz Novak Djokovics Australian Open
Taylor Fritz két szetten át hárította Novak Djokovics összes bréklabdáját (Fotó: MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake)

Azóta Fritz előrelépett, az előző fordulóban, a tavalyi döntős Sztefanosz Cicipasz kiejtésével végre Grand Slam-tornán is aratott már top 10-es játékos elleni győzelmet, s két szett erejéig olyat művelt Djokoviccsal, amit senki nem szokott.

Novak Djokovics bréklabdái elúsztak

Novak Djokovicsnak az első két játszmában tizenöt bréklabdája volt, Taylor Fritz pedig mind a tizenötöt hárította. Apró szépséghiba az amerikai szempontjából, hogy az első játszmát ennek ellenére tie breakben elveszítette a világelső ellen.

A harmadik játszmában Djokovics megtörte a jeget, rögtön az első fogadójátékát megnyerte, s innentől kezdve már nem volt esélye Fritznek, hogy meglepetést okozzon.

Djokovics kilencedik alkalommal is legyőzte az amerikait, s tizenegyedszer vívhat elődöntőt az Australian Openen. Az előző tíz alkalommal meg sem állt a végső sikerig.

Australian Open, negyeddöntők

Férfi egyes
Djokovics (szerb, 1.)–Fritz (amerikai, 12.) 7:6, 4:6, 6:2, 6:3

Borítókép: Novak Djokovics ezúttal négy játszmában győzte le Taylor Fritzet (Fotó: MTI/EPA/Mast Irham)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.