Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Klopp fellélegezhet, jó híreket kapott Szalahról

Mohamed Szalah jelenleg az Elefántcsontparton zajló Afrikai Nemzetek Kupáján vitézkedik az egyiptomi labdarúgó-válogatott csapatkapitányaként. Azaz csak vitézkedne, ha nem sérült volna meg a Ghána elleni csoportmeccsen. De fellélegezhetnek Egyiptomban és Liverpoolban is: a gólerős szélső sérülése nem súlyos, csak néhány meccset hagy ki.

2024. 01. 20. 12:21
CAF 2023 Africa Cup of Nations - Egypt vs Ghana Mohamed SZalah
epa11088507 Mohamed Salah of Egypt sits on the pitch after suffering an injury during the CAF 2023 Africa Cup of Nations group stage match between Egypt and Ghana, in Abidjan, Ivory Coast, 18 January 2024. EPA/LEGNAN KOULA Fotó: LEGNAN KOULA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Kloppnak úgy hiányzik, hogy újabb játékosa megsérüljön, mint púp a hátára. A Liverpool alapemberei közül többekre (köztük Szoboszlai Dominikre) sem számíthatott az elmúlt hetekben, akinek nem az egészsége rakoncátlankodott, annak éppen válogatottbeli kötelezettégei voltak, mint Wataru Endónak és Mohamed Szalahnak az Ázsiai, illetve az Afrikai Nemzetek Kupáján. A német menedzser kínjában annyit mondott erről, hogy reméli, egyik csapat sem menetel sokáig a maga tornáján. De most az a veszély fenyegette a Liverpoolt, hogy Szalaht még abban az esetben sem kapná vissza, ha Egyiptom kiesne, a 31 éves szélső ugyanis megsérült a Ghána ellen csütörtökön 2-2-re végződött csoportmeccsen.

Klopp örülhet, Szalahra nem vár hosszú kihagyás
Klopp örülhet, Szalah csak rövid időre esett ki (Fotó: AFP/Oli Scarff)

 

Szalah sérülése nem súlyos 

Szalah általában robot üzemmódban működik Liverpoolban, elvétve sérül meg, így ha ő lent marad a gyepen, akkor nagy lehet a baj – ezt maga Klopp is megjegyezte. De mint kiderült, a Vörösök vezetőedzője fellélegezhet, az egyiptomi csapatkapitány sérülése nem súlyos

a combhajlító izma húzódott meg, emiatt csupán az utolsó, hétfői csoportmeccset kellene kihagynia a Zöld-foki-szigetek válogatottja ellen, illetve csapata továbbjutása esetén a nyolcaddöntőt. Tehát a február 2-i vagy 3-i negyeddöntőben szerepelhetne újra, esetleg ha Egyiptom nem jutna el addig, akkor a Liverpool február 4-i Arsenal elleni rangadóján a Premier League-ben.

A hétszeres Afrika-bajnok Egyiptom jelenleg a B csoport második helyén áll két pontjával. Az éllovas Zöld-foki-szigetek hat ponttal, Ghána és Mozambik pedig eddig egy-egy pontot gyűjtött. A hat négycsapatos csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik folytatja a legjobb tizenhat között.

Borítókép: Mohamed Szalah a Ghána elleni mérkőzésen sérült meg (Fotó: EPA/Legnan Koula)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.