Szoboszlai csapattársa lenne Mbappé? Magánrepülő és gigafizetés

Kylian Mbappé sorsáról biztosan sok találgatás megjelenik majd a következő fél évben. A Paris Saint-Germain csatárának nyáron lejár a szerződése a francia csapatnál, s bár a PSG szeretné megtartani, a hírek szerint a Real Madrid és a Liverpool is versenyben van Mbappéért. Még mielőtt elképzeljük a legutóbbi világbajnokság gólkirályát Szoboszlai Dominik csapattársaként, egy fontos nehézséget észben kell tartanunk.

2024. 01. 21. 6:05
MBAPPÉ, Kylian
Dortmund, 2023. december 13. Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörében, az F csoport hatodik, utolsó fordulójában játszott Borussia Dortmund-Paris Saint-Germain mérkõzésen Dortmundban 2023. deccember 13-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Monaco támadójaként várt ismert labdarúgóvá, majd 2017-ben a Paris Saint-Germain játékosa lett, először kölcsönbe, majd 2018-ban végleg megszerezte a párizsi csapat. Mbappé azóta a PSG-t erősíti, ám szerződése csupán az idény végéig szól, s bár a klub szeretné megtartani, nagyon valószínű, hogy a vb-gólkirály nem hosszabbít. A Real Madrid már régóta vágyik Mbappéra, de még az is lehet, hogy a támadó csapattársa, azaz a Liverpool játékosa lesz nyártól.

Wolverhampton Wanderers v Liverpool FC - Premier League Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik után egy évvel Kylian Mbappé is a Liverpool futballistája lesz? (Fotó: NurPhoto via AFP/Gustavo Pantano)

Mbappé iránt 2017-ben is élénken érdeklődött a Liverpool, s akkor még sokkal reálisabbnak tűnt a leigazolása. A Metropol felidézi, hogy a Vörösök klubelnöke akkor magánrepülőt küldött Monacóba, hogy meggyőzze Mbappét, illetve ügynök édesanyját, de végül a PSG lett akkora a befutó.

Miközben a párizsiak egyre-másra szerezték meg a sztárokat, Mbappé ott mégsem nyerte meg a Bajnokok Ligája-trófeát, míg a Liverpool nélküle 2019-ben felért a csúcsra az elitsorozatban.

Mennyit keres Szoboszlai Dominik?

Bár nagyon izgalmas eljátszani a gondolattal, hogy Szoboszlai Dominik és Kylian Mbappé együtt játszana, a Liverpool elmúlt években mutatott csapatépítési stratégiájához nem illene a francia sztár megszerzése.

Mbappé játékjogának megszerzése ugyan közvetlenül nem kerülne pénzbe, hiszen a szerződése lejár, ha pedig mégis meghosszabbítja azt a PSG-vel, akkor nyilván ott marad.

A francia támadó azonban gigafizetést tenne zsebre, tervei szerint hetente 1,24 millió fontot keresne, ami több mint a tízszerese annak, amit Szoboszlai kap (heti 120 ezer font).

Jelenleg Mohamed Szalah emelkedik ki a Liverpool keretéből a fizetését tekintve, de ő sem keresi meg Szoboszlai fizetésének a tripláját. Mbappé érkezése ebből a szempontból teljesen felborítaná az egyensúlyt, ez pedig aligha éri meg a Premier League jelenlegi éllovasának.

Kylian Mbappé: Real Madrid?

Valószínűbb forgatókönyvnek tűnik, hogy Mbappé a Real Madrid játékosa lesz, sőt, van olyan lap, amely ezt már készpénznek tekinti.

Mbappé és a Real Madrid szappanoperájáról az elmúlt két évben rengeteg cikk született, s nem mindig elismerősen beszélt egymásról a két fél.

Borítókép: Kylian Mbappé egyelőre a PSG játékosa (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.