Vas Blanka világkupa-ezüsttel hangolt a jövő heti vb-re + videó

Jövő héten a csehországi Tábor ad otthont a terepkerékpárosok világbajnokságnak. A vb-re kiválóan hangolt Vas Blanka, aki vasárnap végig a győzelemért harcolt, végül a második helyen ért célba a hoogerheidei világkupa-futamon a világbajnok Fem van Empel mögött. Noha Vas Blanka kulcscsonttöréssel kezdte a ciklokrosszidényt, úgy tűnik, a legjobbkor lendült formába.

2024. 01. 28. 16:18
Vas Blanka
Fotó: Facebook/Blanka Vas/Billy Ceusters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt két-három télen már megszokhattuk, hogy jellemzően Vas Blanka veszi fel legjobb eséllyel a versenyt a terepkerékpár holland világklasszisaival. A magyar versenyző a téli kerékpáros szakág 2023/24-es idénye elején kulcscsonttörést szenvedett, azonban hamar visszatért, s úgy tűnik, éppen a legjobbkor lendült kiváló formába. Vas Blanka a második helyen zárta a vasárnapi, hoogerheidei világkupafutamot a vb-címvédő Fem van Empel mögött, ami kiváló előjel a jövő heti, tábori világbajnokság előtt.

Vas Blanka kerékpár
Vas Blanka tavaly országúton U23-as világbajnok lett, idén ciklokrosszban a felnőttek között is lehet esélye a győzelemre. Forrás: Facebook/Blanka Vas

Vas okosan versenyzett, nem fecsérelte az erejét arra, hogy a mezőnytől többször elszakadó Fem van Empel, Lucinda Brand duóval tartson, s amikor az utolsó kör kezdődött, a két holland klasszissal együtt ott volt az élcsoportban.

Van Empel tavaly éppen itt, Hoogerheidében lett világbajnok, Brand 2021-ben szerezte meg a vb-aranyérmet.

Vas az utolsó körben indított, rövid időre az élre állt, s végül Van Empel mögött a második helyen ért célba, ami nagyon biztató a jövő heti világbajnokság előtt. Az idei vb helyszíne a csehországi Tábor lesz, a magyar kerekes egyik kedvenc pályája.

 

Borítókép: Vas Blanka nagyszerű formába lendült a vb közeledtével (Forrás: Facebook/Blanka Vas/Billy Ceusters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.