A korábbi magyar szövetségi kapitány edzőt ajánlott a sztárcsapatnak

A játékosként világ- és Európa-bajnok, a magyar labdarúgó-válogatottat pedig szövetségi kapitányként 2004–2005 között vezető Lothar Matthäus volt klubja segítségére sietett. A korábbi Bayern München-játékos egy interjúban arról beszélt, hogy ki volna az ideális választás Thomas Tuchel hamarosan megüresedő helyére.

2024. 02. 27. 13:50
FLICK, Hans-Dieter; MATTHÄUS, Lothar
Budapest, 2022. június 11. Lothar Matthäus világbajnok német labdarúgó, korábban a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, most televíziós szakkommentátor (b) és Hansi Flick német szövetségi kapitány a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkõzés elõtt a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lothar Matthäus időről időre elmondja véleményét a labdarúgás világának történéseiről. Most a Sky csatorna honlapjának arról beszélt, hogy szerinte a Bundesligában éllovas Bayer Leverkusen vezetőedzője, Xabi Alonso lenne a megfelelő megoldás a Bayern számára Thomas Tuchel távozása után.

Bundesliga - Bayer 04 Leverkusen vs 1. FSV Mainz 05
Xabi Alonso remekül teljesít a Bayer Leverkusen trénereként (Fotó: Friedmann Vogel)

 

Sztáredzők sora lehet jelölt

– Xabit nem befolyásolják a nagy nevek vagy az anyagi kérdések. Játékosként nagy sikereket ért el, és neki az számít, hogy mit épített fel, illetve kivel építette fel. Egyelőre nem látom őt másik csapat kispadján, de biztos vagyok benne, hogy a Bayern kívánságlistájának az elején áll – fejtegette Matthäus. – Nem ismerek a világon egy trénert sem, aki jobban illene a Bayernhez Xabi Alonsónál.

A 150-szeres német válogatott exfutballista hozzátette, ha nem sikerül a münchenieknek megszerezni a spanyol szakembert, várhatóan akkor sem olyan sztáredzők jönnének szóba, mint Jose Mourinho, Zinedine Zidane vagy Joachim Löw.

– Szerintem Sebastian Hoeness is alkalmas lenne – utalt Matthäus a klub tiszteletbeli elnökének, Uli Hoenessnek az unokaöccsére, akinek irányításával a VfB Stuttgart jelenleg a tabella harmadik helyén áll.

 

Az előzmény

A Bayern München február 21-én, szerdán erősítette meg a Bild és a Sky korábbi értesülését, miszerint az ötvenéves Thomas Tuchel – akinek munkáját Lőw Zsolt segíti – megállapodott a vezetőséggel, hogy nem tölti ki a 2025 júniusáig szóló szerződését. 

– Az idény végéig természetesen a stábommal együtt mindent megteszünk a sikerekért – jelentette ki Tuchel a klub honlapján.

A bajnoki címvédő bajor klub 23 játéknap után nyolc ponttal van lemaradva a listavezető Bayer Leverkusen mögött a német bajnokságban. A Német Kupából már kiesett Thomas Tuchel együttese, amely a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója előtt 1-0-s hátrányban van a Lazio csapatával szemben.

Borító: Lothar Matthäus (balra) rendszeresen megszólal televíziós szakértőként is (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.