A téli Athén nem lopta be magát friss Európa-bajnok klasszisunk szívébe + videó

Érdi Mária ismét bizonyított. A világ- és immár Európa-bajnok vitorlásversenyző Athénban megnyerte a kontinensbajnokságot pénteken, és mostantól az olimpiára koncentrál. Zsinórban harmadszor harcolta ki az ötkarikás indulási jogot, és egyébként a sportújságírók szavazatai alapján tavaly őt választották meg Magyarországon az Év női sportolójának.

2024. 02. 25. 12:06
ÉRDI Mária
Athén, 2024. február 23. Érdi Mária ünnepel, miután megnyerte a vitorlázó ILCA (korábbi Laser) hajóosztály athéni Európa-bajnokságát 2024. február 23-án. MTI/EPA/ANA-MPA/Matias Capizzano Fotó: Matias Capizzano
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MVM SE klasszisa, Érdi Mária az alábbi videóban elmondta, speciális versenyen van túl, mert alig fújt a szél Athénban, és ilyenkor sokkal nagyobb a stressz a mezőnyön. Beszélt a hirtelen jött népszerűség terhéről, és arról is, hogy milyen olimpiai felkészüléssel lenne elégedett.

Érdi Mária az ILCA6 hajóosztályban alkot maradandót világversenyről világversenyre. Az Eb-n az élről kezdte meg az éremfutamot, és okos, taktikus versenyzéssel megszerezte az Eb-aranyat.

– Nagyon örülök, hogy kiszámíthatatlan körülmények között is bizonyítottam, hogy tudok a legjobb lenni. Korábban még nem voltam Görögországban, amellett, hogy nyerni tudtam, a téli Athén nem lopta be magát a szívembe. Talán egyszer nyáron visszamegyek, amikor jó a szél – mondta Érdi Mária, aki nemrég nagyobb interjút adott lapunknak, amelyben elárulta, hogy tavaly majdnem abbahagyta a versenyzést.

Az olimpiáig egy Európa-kupán és két világkupán ül hajóba, ezeknek a megmérettetéseknek a funkciójuk az, hogy minél jobban ráhangolódjon az év legfontosabb versenyére, az olimpiára. 

Borítókép: Érdi Mária ünnepel, miután megnyerte a vitorlázó ILCA (korábbi Laser) hajóosztály athéni Európa-bajnokságát 2024. február 23-án (Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Matias Capizzano) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.