A férfi kézilabdázók is itthon harcolhatják ki az olimpiai részvételt!

Chema Rodríguez csapata Tatabányán válthatja valóra a párizsi álmot, derült ki a nemzetközi kézilabda-szövetség (IHF) pénteken közzétett döntéséből. E szerint Magyarország házigazda lesz a márciusi olimpiai selejtezőtornán, így a németországi Eb-n sokak kedvenceivé váló játékosok szekerét hatezer szurkoló tolhatja Párizs felé.

2024. 02. 02. 17:25
IMRE Bence
Férfi kézilabda Eb - Magyarország-Szlovénia Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség (MKSZ) december 19-én jelentette be, hogy tatabányai helyszínnel megpályázta a rendezést, az pedig pénteken derült ki, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) döntése értelmében otthont adhat az olimpiai selejtezőtornának, amelyen március 14. és 17. között Norvégia, Portugália és Tunézia lesz Chema Rodríguez csapatának az ellenfele.

RODRÍGUEZ VAQUERO, Jose Maria Chema; LÉKAI Máté
és Chema Rodríguez öröme az Eb-n (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A norvégok ugyancsak pályáztak a rendezésre, de a mérkőzéseknek a hatezer férőhelyes Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok adhat otthont. A kemény csoportból az első két helyezett biztosítja a helyét a párizsi olimpia mezőnyében. A nemrég véget ért németországi Európa-bajnokságon nagy bravúrt végrehajtva ötödik lett a magyar válogatott.

Amint az december 22-e óta ismert: a magyar női válogatott a debreceni Főnix Csarnokban játssza olimpiai selejtezőmérkőzéseit április 11. és 14. között Spanyolország, Japán és Kamerun ellen. Tehát mindkét válogatottunk hazai környezetben küzdhet az olimpiai álmokért.

Az IHF pénteken a másik két férfi selejtezőtorna rendezőjét is bejelentette. Az 1. csoport küzdelmeinek Spanyolország a 6500 férőhelyes Palau d'Esports de Granollersben ad otthont és a házigazda Szlovénia, Bahrein és Brazília csapatával küzd majd meg. A 2. csoport mérkőzéseit Németország rendezi a 9800 néző befogadására alkalmas hannoveri ZAG Arénában.

Borítókép: Imre Bence örülhet, itthon játszunk az olimpiáért (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.