Horner óriási összeggel próbálta eltussolni a zaklatási ügyét?

Továbbra sem zárult le a botrányba keveredett Christian Horner ügye. A Formula–1-es Red Bull istálló csapatfőnökének meghallgatása a hírek szerint nem járt eredménnyel, és az is kiderült, Horner miként próbálta megakadályozni, hogy nagy bajba kerüljön.

2024. 02. 17. 13:17
HORNER, Christian
Austin, 2022. október 21. Christian Horner, a Red Bull csapatfõnöke érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság austini futamának, az Egyesült Államok Nagydíjának elsõ szabadedzésére a Circuit of The Americas versenypályán 2022. október 21-én. A futamot október 23-án rendezik. MTI/EPA/Greg Nash Fotó: Greg Nash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christian Horner az elmúlt hetekben nem a csapata nagyszerű eredményeivel került a figyelem középpontjába. Február elején derült ki, hogy a Red Bull vizsgálatot indított a csapatfőnök ellen, aki a vádak szerint illetlen, szexuális tartalmú üzeneteket küldött a Formula–1-es istálló egyik dolgozójának. A nős Horner tagadja a vádakat, és egy nyolc órán át tartó meghallgatáson is részt vett, amivel nem került pont az ügy végére. A korábbi beszámolók alapján a Red Bull még az autóbemutatója előtt szerette volna lezárni a vizsgálatot, erre azonban nem került sor, így a csapatfőnök is részt vett az eseményen, sőt nem kerülte ki az ügyre vonatkozó kérdéseket sem.

VERSTAPPEN, Max; HORNER, Christian
Verstappen (jobbra) kiállt Horner mellett Fotó: Ali Haider/MTI/EPA

– Elutasítom az ellenem felhozott vádakat, de tiszteletben tartom a folyamatot, és részt veszek benne. Ez természetesen hatással van a csapat többi tagjára is, eltereli a figyelmet, de kitartunk egymás mellett, és a megszokott módon készülünk fel a hamarosan kezdődő idényre – jelentette ki Horner, aki magabiztos, hogy továbbra is ő a megfelelő ember a csapat vezetésére. – Húsz éve végzem a munkám, nincsenek bennem kétségek.

A pilóták, és Sergio Pérez kiálltak főnökük mellett, akit fontos láncszemnek tartanak a Red Bull nevű sikergépezetben. Hozzátették, remélik, hogy folytatódhat a közös munka. Nos, néhány hétig még biztosan, hiszen a jelek szerint egyhamar nem zárják le az ügyet. Ami azért jelenthet problémát, mert a hónap végén a bahreini versenyhétvégével megkezdődik az új idény.

 

Horner gyorsan lezárta volna az ügyet

Bár Horner kategorikusan elutasította az ellene felhozott vádakat, a De Telegraaf arról számolt be, hogy a csapatfőnök igyekezett még azelőtt lezárni az ügyet, hogy kirobbant volna a botrány. A holland lapra hivatkozva az Origó azt írja, hogy a brit szakember ügyvédei pénzt ajánlottak fel a Hornert megvádoló alkalmazottnak, nem is akármilyen összeget, 760 ezer eurót (300 millió forint) kaphatott volna a hölgy, ha belemegy az egyezségbe.

De nem így lett, ehelyett a nő jogi képviselője átadta az ügyet kivizsgáló külső szakértőnek a kérdéses üzenetek másolatát.

Borítókép: Christian Horner Austinban 2022 októberében (Fotó: Greg Nash/MTI/EPA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.