Milák álruhába öltözött Mátyás királyként közlekedik a Duna Arénában

Hátsó ajtókon, a kapucniját mélyen a szemébe húzva, szokatlan időpontokban jelenik meg az uszodában Milák Kristóf, aki valóban újrakezdte a medencés úszóedzéseket, készül a párizsi olimpiára, ezt szemtanúk erősítették meg. Milák öt hónap alatt felkészülhet és visszatérhet a csúcsra, amire – elnézve a dohai vb eredményeit – minden esélye megvan.

2024. 02. 17. 11:04
MILÁK Kristóf
Budapest, 2022. június 23. Milák Kristóf, a késõbbi ötödik helyezett magyar váltó tagja a férfi 4x200 méteres gyorsváltó döntõjében a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 23-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február elején mi is beszámoltunk róla , hogy valamikor január közepén nagy titokban megkezdte a medencés úszóedzéseket, készül a párizsi olimpiára azok után, hogy tavaly április óta nem versenyzett, és egymás után két világbajnokságot hagyott ki. Ehhez képest új fejlemény, hogy az Index értesülése szerint Milák már a Duna Arénában edz, de továbbra is nagy titokban.

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf újra úszik. Fotó: MTI/Derencsényi István

– Kristóf a hátsó bejáraton át közelíti meg az uszodát (akkor még nem a Duna Arénát – a szerk.), a kapucniját mélyen a szemébe húzva – írja a lap egy névtelenséget kérő forrásra hivatkozva.

Milák tehát álruhába öltözött Mátyás királyként, továbbra is nagy titokban közlekedik az uszodában.

– Reggel és délután is látom, amikor a Duna Arénába érkezik, olyan időpontokat választ magának, amikor alig van valaki a medencében vagy rajta kívül senki más – árulta el egy másik névtelen szemtanú. – Egyszer arra is felfigyeltem, hogy Szabó Álmos paraúszóedző méri az időket neki, de ez a jövő héten már biztosan nem lesz így, mert remélhetőleg minden visszatér a rendes kerékvágásba. Ez az egyetemes magyar sport érdeke, de Kristóf önös érdeke is. Edzői tárt karokkal várják, szerintem meg is fognak könnyebbülni.

Utóbbi mondatok arra utalnak, hogy a jövő héten – vélhetően kedden vagy szerdán – Milák újra az edzője, Virth Balázs irányításával folytathatja a felkészülést, aki jelenleg még a dohai világbajnokságon tartózkodik.

Amelyet Milák ugye kihagyott, és a fő számában, 200 pillangón győztes japán Tomoru Honda olyan idővel nyert (1:53.88), amit a magyar világcsúcstartó legutóbb tavaly áprilisban, a felkészülés kellős közepén, egy mezei ob-n is mintegy két testhosszal vert (1:52.58).

Párizsban Milák visszatér a csúcsra?

– Meglepődtünk, amikor hétfő reggel megjelent a Duna Arénában, még jobban akkor, amikor megláttuk, hogy milyen szépen és összeszedetten úszik – nyilatkozta egy újabb névtelenséget kérő forrás. – Ez a srác nagyon komolyan gondolhatja, hogy öt hónap alatt is olyan formába tud lendülni, amellyel az olimpián majd ismét leiskolázhatja az ellenfeleit.

Milák tehát úgy gondolhatja, hogy elég, ha majd a tettei beszélnek helyette a nyáron. Párizsban, az olimpián.

Borítókép: Milák Kristóf 2022 nyarán a Duna Arénában rendezett világbajnokságon (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.