Klopp Budapestre készül – nem akármilyen idegenvezetővel!

Jürgen Kloppnak vasárnap minden oka megvolt az örömre. A Liverpool 1-0-ra megnyerte a Ligakupa döntőjét a Chelsea ellen, így a német menedzser már biztosan trófeával zárja az utolsó szigetországi idényét, ráadásul akadémisták sorát bevetve érte el ezt a sikert, így Kloppnak még édesebb a győzelem. A Vörösök mestere a magyar szurkolóknak is üzent a mérkőzést követően, és elárulta, ő is Szoboszlai Dominik rajongója.

2024. 02. 26. 11:45
EFL Carabao Cup final - Chelsea vs Liverpool
epa11181465 Liverpool manager Jurgen Klopp celebrates winning the EFL Carabao Cup final match between Chelsea FC and Liverpool FC at Wembley Stadium in London, Britain, 25 February 2024. EPA/ANDY RAIN Fotó: ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp az idény végén távozik a Liverpooltól, és a tervei szerint a következő évben nem vállal munkát. Így a nyártól várhatóan elég ideje jut a kedvteléseire, és olyan helyekre is ellátogathat, ahol korábban a munkahelyi kötelezettségei miatt nem volt elég ideje szétnézni. A német menedzser esetében ez a helyzet Budapesttel is, ahol a Liverpoollal már többször is megfordult, mivel a koronavírus miatti korlátozások idején, 2021-ben a Vörösök kétszer is a magyar fővárosban csaptak össze az RB Leipziggel a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Klopp várólistáján ugyanakkor továbbra is szerepel Budapest, de a sikeredző ezúttal nem a Puskás Arénába látogatna el (amelyről egyébként nagyon jó véleménnyel van ), hanem turistaként térne vissza. Tehát idegenvezetőre is szüksége lesz, aki természetesen nem lehet más, mint

EFL Carabao Cup final - Chelsea vs Liverpool Klopp
Klopp (feketében) rázhatta az öklét a finálé után. Fotó: EPA/Andy Rain

– Nem tudom, mit is üzenhetnék a magyar szurkolóknak. Az biztos, hogy én is Szoboszlai-rajongó vagyok. Tudom, hogy Magyarország nagyszerű ország, noha még nem voltam ott eleget. Egyértelműen a következő úti céljaim között van Budapest, és Dominik majd elmondja, hogy hova érdemes ellátogatnom – nyilatkozta Klopp a Network4-nek a Ligakupa döntője után, amelyet csapata 1-0-ra nyert meg.

 

Különleges helyet foglal el Klopp szívében az újabb trófea

Klopp meglehetősen nehéz helyzetben volt a Chelsea elleni finálé előtt, hiszen alig akadt játékos, akik közül válogathatott. A Liverpoolt sújtó sérüléshullám miatt akadémisták sorát kellett a kispadra ültetnie, majd a második félidőben pályára is küldte őket. Nem okoztak csalódást, ők is hozzájárultak a Vörösök sikeréhez, ami rengeteget jelentett Kloppnak.

– Amit ma láttunk, az kivételes, talán soha többet nem lesz már ilyen. Hasonló dolgok nem történnek a futballban. Állítólag nem lehet gyerekekkel trófeát nyerni – én nem tudtam erről. Nem nehéz választani közülük, a húszéves edzői pályafutásom során ez a trófea a legkülönlegesebb. Jó lenne, ha többször érezhetném magamnak büszkének. Ma elárasztottak az érzelmek, és ez nem azért volt, mert talán ez volt az utolsó meccsem a Wembley-ben. Nem érdekel az örökségem, nem emiatt jöttem a klubhoz. De senki sem fogja elfelejteni ezt a történetet. Ma este akadémisták csatáztak egy topcsapat játékosaival, mégis győztek. Néha az embernek szüksége van rá, hogy valamit rendesen megünnepelhessen. Ez egy ilyen alkalom – mondta boldogan a meccs utáni sajtótájékoztatón Klopp.

 

Borítókép: Jürgen Klopp öröme (Fotó: EPA/Andy Rain)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.