Bár simán nyert, óriási bajba került a Liverpool

Megtette, amiért Brentfordba utazott szombaton a Liverpool, a Vörösök 4-1-es győzelemmel gyűjtötték be a három pontot a Premier League 25. fordulójának nyitómeccsén. Azzal viszont aligha számolt Jürgen Klopp, hogy nemcsak a pontjaik, hanem a gondjaik száma is tovább növekszik.

2024. 02. 17. 15:35
Mohamed Szalah
Liverpool's Egyptian striker #11 Mohamed Salah (R) celebrates in front of fans after scoring their third goal during the English Premier League football match between Brentford and Liverpool at the Gtech Community Stadium in London on February 17, 2024. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nappal a Brentford elleni mérkőzés előtt újabb borzalmas hírt kaptak a Liverpool szurkolói. Nem elég, hogy Szoboszlai Dominiknek, Thiagónak és Trent Alexander-Arnoldnak kiújult a korábbi sérülése, és rajtuk kívül Stefan Bajcetic és Joel Matip hosszú ideje nem bevethető, kiderült, hogy a napokban Alisson is kidőlt a sorból. A brazil kapus combhajlító-sérülés szenvedett.

Újabb liverpooli sérültek: Jota hordágyon hagyta el a pályát
Újabb liverpooli sérültek: Jota hordágyon hagyta el a pályát. Fotó: AFP/Adrian Dennis 

Talán a rengeteg hiányzó is közrejátszott ebben, mindenesetre a Liverpool nem találta a ritmust a Brentford otthonában. A hazaiak legalább annyi helyzetet dolgoztak ki, mint a Vörösök. Egy villámgyors kontrából aztán mégis a Liverpool került előnybe. felszabadítása után Diogo Jota a felezővonalnál kapta meg a labdát, lefejelte Darwin Núneznek, aki ezúttal pontosan célzott, és tizenöt méterről átemelte Mark Flekkent.

 

Bővült a Liverpool sérültjeinek listája

A gól ellenére Jürgen Klopp gondjai tovább növekedtek. A sérültek hosszú listájához ugyanis az első félidőben még ketten csatlakoztak. 

Előbb Curtis Jones került a földre, majd a remek formában lévő Diogo Jota hordágyon hagyta el a pályát. Így már a liverpooli mesternek Mohamed Szalaht is be kellett vetnie, miközben az egyiptomi szélső csak a napokban épült fel a sérüléséből. És az sem túl biztató a Vörösök szempontjából, hogy Núnez sem jött ki az öltözőből a második félidőre, pedig a játéka alapján Kloppnak nem volt oka rá, hogy lecserélje…

Ami viszont örömre derítheti a liverpooliakat az az, hogy Szalah úgy tért vissza a pályára, mintha mi sem történt volna. A közel egy hónapos kényszerszünete utáni első meccsen előbb kiosztott egy gólpasszt Alexis Mac Allisternek, majd maga fejezett be egy támadást. A Brentfordnak egy szépítő gólra futotta az erejéből, de a 86. percben a Núnez helyére becserélt Cody Gakpo visszaállította a háromgólos különbséget.

A Liverpool tehát 4-1-re lelépte a Brentfordot, és öt pont az előnye a tabella élén a két meccsel kevesebbet játszó Manchester Cityvel szemben. A Brentford a 14. helyet foglalja el a Premier League tabelláján.

Premier League, 25. forduló

szombat:
Brentford–Liverpool FC 1-4 (0-1), gólszerzők: Toney (75.), illetve Núnez (35.), Mac Allister (55.), Szalah (68.), Gakpo (86.)
Burnley–Arsenal 16.00 (tv: Spíler 1)
Fulham–Aston Villa 16.00
Newcastle United–AFC Bournemouth 16.00 (tv: Match 4)
Nottingham Forest–West Ham United 16.00
Tottenham Hotspur–Wolverhampton Wanderers 16.00
Manchester City–Chelsea 18.30 (tv: Spíler 1)

vasárnap:
Sheffield United–Brighton 15.00 (tv: Spíler 1)
Luton Town–Manchester United 17.30 (tv: Spíler 1)

hétfő:
Everton–Crystal Palace 21.00 (tv: Match 4)

Borítókép: Mohamed Szalah góllal és gólpasszal tért vissza (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.