Az Újpest nem táltosodott meg, elvesztette a lila-fehérek csatáját

A Mészöly Géza visszatérése utáni második mérkőzésen már nem tudott csodát tenni az Újpest. A lila-fehérek 1-0-ra maradtak alul a Kecskemét vendégeként a labdarúgó NB I 21. fordulójának szombati játéknapján. A másik mai találkozón a Kisvárda hátrányból fordítva 2-1-re verte a Mezőkövesdet.

2024. 02. 17. 15:02
20240204_DSC4814_KP
Mezőkövesd-KTE NBI Fotó: Kovacs Peter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lila-fehér csapatok legutóbbi, októberi ütközete gólzáporos mérkőzést hozott, hazai pályán 5-3-as győzelmet aratott az Újpest a Kecskemét felett. Hosszú-hosszú ideig az volt a fővárosiak utolsó sikerélménye, mert azt a meccset kilencmeccses nyeretlenségi sorozat követte, aminek csak a múlt héten, már új vezetőedzővel, Mészöly Gézával a Diósgyőr otthonában vetettek véget.

A következő egymás elleni mérkőzés első percei alapján az 5-3-hoz hasonló gólgazdag meccsben reménykedhettünk, mivel a Kecskemét vezető találata már a 3. percben megszületett. Lukács Dániel az álmos újpesti védelem mellett egyedül vezethette a kapura a labdát, aztán Banai Dávid mellett a bal alsóba lőtt.

A folytatás viszont nem alakult ennyire eseménydúsan, a következő nagy helyzet szintén a Kecskemét előtt adódott – már a 29. percben. Májer Milán a kapura tekerte a labdát, ami aztán ahelyett, hogy a hálóban kötött volna ki, a kapufáról kifelé pattant. 

Az egyenlítéstől egyébként is távol járó Újpest a 36. percben majdnem még nehezebb került. Branko Pauljevics szabálytalankodott Banó-Szabó Bencével szemben, amiért villant a piros lap. A VAR segítségével azonban kiderült, túl szigorú volt az ítélet, Karakó Ferenc sárga lapra változtatta a döntését.

A szünet előtt nem született több gól, de az első félidő hajrájában is a Kecskemét játszott veszélyesebben.

Az újpestiek által várt nagy fordulat már a második félidő elején bekövetkezhetett volna, Zeke Márió kezezése miatt tizenegyest végezhettek el a vendégek. De Heinz Mörschel középre tartó lövését lábbal védte Varga Bence. A kimaradt büntető nem szegte a újpesti játékosok kedvét, egyre többször és többször dolgoztatták meg a KTE kapusát. 

Ám a törekvéseiknek nem lett meg a gyümölcse, a Kecskemét 1-0-ra megnyerte a mérkőzést, és az ötödik helyre lépett előre a tabellán. Az Újpest maradt a kilencedik.

 

A Kisvárda nyerte a kiesési rangadót

Az újpesti recept egyelőre nem vált be Mezőkövesden. A borsodiak edzőt cseréltek a héten, Milan Milanovics váltotta Kuttor Attilát, azonban a szerb szakember nem tudta megszakítani csapata hétmeccses nyeretlenségi sorozatát.

Pedig Sztefan Drazsics büntetőből már a 3. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesdnek, de az addigi sereghajtó Kisvárda még az első félidőben kiegyenlített, és Branimir Cipetic 57. percben lőtt góljával 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

A két gárda így helyet cserélt a tabellán, immáron a Mezőkövesd az NB I utolsó helyezettje.

NB I, 21. forduló

Paksi FC–Zalaegerszeg 3-4 (2-0), Paks, 1600 néző, jv.: Bogár, gólszerzők: Evangelu (4., öngól), Könyves (45+2., 55.), illetve Gruber (53.), Croizet (65., 91.), Mance (73.)

Szombat:
Kecskeméti TE–Újpest FC 1-0 (1-0), Széktói Stadion, 4368 néző, jv.: Karakó, gólszerző: Lukács (3.)
Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master Good 1-2 (1-1), Városi Stadion, jv.: Berke, gólszerzők: Drazsics (3., 11-esből), illetve Filipovic (28.), Cipetic (57.)

Vasárnap:
Fehérvár FC–Debreceni VSC 15.00
Puskás Akadémia–MTK Budapest 17.30

A Ferencváros–Diósgyőr mérkőzést elhalasztották. 

Borítókép: A gólszerző, Lukács Dániel (középen) ünnepel (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.