Sztankovics vezére távozik a Fraditól + videó

A labdarúgó NB I-ben címvédő Ferencváros a honlapján jelentette be, hogy középpályása, Sigér Dávid távozik a csapattól.

2024. 02. 01. 13:51
LB_20231215_fradi_0040 Sigér Dávid
20231214 Budapest Ferencvárosi TC - Fiorentina a Konferencia-liga csoportkörének hatodik labdarúgó mérkőzése. fotó: Ladóczki Balázs (LB) Origo képen: #18 Sigér Dávid Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sigér Dávid ferencvárosi története a végéhez ért. A zöld-fehér klub csütörtökön a honlapján számolt be róla, hogy a 33 éves középpályás bejelentette távozási szándékát, az FTC az érdemeire való tekintettel hozzájárult a 2024 júniusáig szóló szerződése felbontásához.

A 14-szeres válogatott futballista 2018 júliusában igazolt a Fradihoz, azóta 145 tétmeccsen tizenötször volt eredményes, tíz gólpasszt osztott ki, öt bajnoki címet hódított el a csapattal, a 2021–22-es idényben a Magyar Kupát is megnyerte.

 

Kivívta Sztankovics elismerését

Sigér a Ferencváros játékosaként kapott először meghívót a magyar válogatottba, a 2021-es Európa-bajnokság után azonban súlyos térdsérülést szenvedett, ami kihatással volt a következő évekre. A középpályás szinte egy teljes idényt kihagyott, 2022 áprilisában tért vissza a pályára, de a továbbiakban is sérülések hátráltatták, Sztanyiszlav edzősködése idején nem számított alapembernek. Az orosz tréner utódja, Dejan Sztankovics viszont vezérként tekintett Sigérre: 

– Középpályásként Sigér feladata, hogy rendet tartson a pályán. Mindenkinek figyelnie kell arra, amit ő mond, ő jön ki velem beszélni, ha van valami problémánk. Ő a csapat vezére – mondta róla még tavaly szeptemberben.

A szép szavaktól eltekintve a játékos a szerb edzőnél sem volt mindig a kezdőcsapat tagja. Sigér az NB I mostani kiírásában csak tíz meccsen szerepelt, összesen 671 percet kapott, a Ferencváros utolsó öt, téli bajnoki mérkőzését a kispadról nézte végig. A Konferencialigában nagyobb szerepet kapott, ott egy kivételével minden találkozón a pályán volt hosszabb-rövidebb ideig.

Sztankovics most így köszönt el Sigértől: – Erről szól a futball, ez egy nehéz döntés volt. Sigér Dávid mindent megtett a Ferencvárosért, de most egy másik utat választott, ilyen az élet, ez teljesen normális. Az életben minden dolognak van egy eleje és befejezése. Ez egy érzelmes pillanat, de köszönettel tartozom neki, amit értem és a klubért tett – fogalmazott a Ferencváros vezetőedzője az M4 Sportnak.

Borítókép: Sigér Dávid elköszön a zöld-fehérektől (Fotó: Origó/Ladóczki Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.