Új szerzemények szerezték a Fehérvár góljait Kisvárdán

A labdarúgó NB I 19. fordulójának az első mérkőzésén az utolsó helyzen álló Kisvárda a Fehérvárt fogadta. Unalmas első félidő után a vendégek szereztek vezetést, a hajrában kettőre növelték a különbséget. A hazai csapatnak csak egy szépítő gólra futotta az erejéből, 2-1-re kikapott, és ezzel maradt a tabella legalján.

2024. 02. 07. 19:44
null
Kisvárda-Fehérvár NBI Fotó: Kovacs Peter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehérvár a dobogón telelt, a Zalaegerszeg és a Kisvárda viszont kieső helyen, így látszatra a fehérváriak sorsolása igen csak kedvező volt a tavaszi folytatásra. Ez a két csapat volt az első két ellenfele, azaz a papírforma a pozíció megerősítését ígérte. Ehhez képest az ősz végén nagyszerűen szereplő Vidi kikapott Zalaegerszegen, és a másik kiesőjelölt otthonában kellett visszaszereznie a tekintélyét. Az első félidő finoman szólva is felejthetőre sikeredett, a hazai csapat lesről esett és természetesen meg nem adott gólját leszámítva nem sok érdekes történt.

Fotó: Kovács Péter

A fordulás után a Kisvárda előtt adódott először ziccer, az 56. percben viszont a Fehérvár szerzett vezetést: Bese beadását a télen érkezett Nejc Gradisar zavartalanul fejelhette a kapu jobb oldalába. Ezután a 83. percig kellett várni az újabb említésre méltó eseményre, ekkor a szintén új szerzemény, csereként beállt Nicolás Stefanelli tizenhat méterről lőtt a jobb felső sarokba Bese passzából, úgy tűnt, a 2-0-s vezetéssel biztosan a vendégeké lesz a három pont. Három perccel később azonban Filipovics jobbról érkező szabadrúgásából Kasper Larsen az ötösről befejelte a szépítő gól, így újra szoros lett az eredmény. Egyenlítés viszont nem lett, a Kisvárda maradt az utolsó helyen. 

NB I, 19. forduló

Kedd
Újpest–Debrecen 1-2 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 2610 néző, jv.: Pintér, gólszerzők: Mörschel (101., 11-esből), illetve Domingues (78., 93.), kiállítva: Jevtoszki (Újpest, 58.)
Ferencváros–MTK 5-1 (1-1), Groupama Stadion, 7014 néző, v.: Bogár, gólszerzők: Varga B. (22., 52., 53., 56.), Loncar (66.), illetve Bognár (32.)

Szerda
Kisvárda–Fehérvár FC 1-2 (0-0), Kisvárda, 1850 néző, jv.: Bognár T., gólszerző: Larsen (86.), illetve Gradisar (56.), Stefanelli (83.)
Puskás Akadémia–Zalaegerszeg 0-1 (0-1), Pancho Aréna, jv.: Erdős, gólszerző: Mance (15., 11-esből)

Csütörtök
Mezőkövesd–Paks 16.00
Kecskemét–Diósgyőr 20.00

Borítókép: A fehérváriak gyenge meccsen, de megérdemelten ünnepelhettek győzelmet (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.