Varga Zsolt a vb-kudarcról: Pofon, ami benne volt a pakliban

Varga Zsolt szakmai okokkal, a felkészülés nehézségeivel magyarázza a Franciaország elleni 11-10-es vereséget a Dohában zajló vízilabda-világbajnokság negyeddöntőjében. A férfiak szövetségi kapitánya szerint ez a kudarc is benne volt a pakliban. Amondó, kellenek a pofonok, de nem egy világbajnokságon.

2024. 02. 13. 20:46
VOGEL Soma; JANSIK Szilárd; ANGYAL Dániel
Vizes vb - Vízilabda - Magyarország-Franciaország Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Két ellentétes félidőt láttunk. 8-6-nál azt éreztem, meg kell őket törni, mert jönnek föl, ezért kértem időt. Ha ott tudunk egy gólt lőni, akkor mindenki megnyugszik. Nem sikerült, s végén, amikor már nagyon gólt kell szerezni, nagyon nehézzé válik a labda – így értékelte a Franciaországtól elszenvedett 11-10-es vereséget a magyar férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Aztán persze mélyebb összefüggésben is igyekezett elhelyezni a kudarcot.

Thomas Vernoux, magyar vízilabda-válogatott, Franciaország, vb-negyeddöntő, pofon, kudarc
Nem egy magyar, hanem Thomas Vernoux volt a meccs hőse. A francia játékos öt gólt dobott. Fotó: MTI/Kovács Tamás

– A csapat védelmében el kell mondanom, volt egy stratégia, amit kidolgoztam a két világversenyre. Noha bíztam benne, hogy a csoportkör végére megleljük a formánkat, de benne volt a pakliban, hogy két hét felkészülés után nem leszünk még megfelelő formában. Úgy gondolom, kellenek ezek a pofonok, csak nem egy világversenyen. Világkupán nem gond, ott helyére teszi a dolgokat. Ha még tartana két hétig a világbajnokság, biztos vagyok benne, hogy kijavítanánk a hibákat. Várjuk meg a végét, nézzük meg ténylegesen, hogy a kidolgozott stratégia hoz-e nekünk a konyhára, vagy sem.

Ez így érthető és világos, legfeljebb annyit fűzhetünk hozzá, hogy – még ha formán kívül is – Olaszország ellen sikerült megújulni az utolsó percekben és egyenlíteni. Ott persze más volt a tét, csupán a csoport első helye, nem pedig élet vagy halál.

Edzői pályafutása során megélt-e már hasonló vereséget? – kérdeztem a szövetségi kapitányt.

– A magyar válogatottal még nem éltem meg ilyet, klubedzőként már biztosan. Sokféleképpen volt már vereség az életemben, ez egy a sok közül.

Még ha Varga Zsolt nem is mondta ki, de nyilván az egyik legfájdalmasabb.

Borítókép: Vogel, Soma, Jansik Szilárd és Angyal Dávid. Az arcokra van írva a csalódás (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.