Dárdai Pál elárulta a Hertha csapatát elhagyó fia megdöbbentő fizetését

A német másodosztályba süllyedt, nehéz anyagi helyzetben levő Hertha nem tudta megtartani Dárdai Bencét, Dárdai Pál vezetőedző legkisebb, 18 éves fia a következő szezonban már az élvonalbeli Wolfsburg játékosa lesz. Ha azt vesszük alapul, hogy mennyit keres most Berlinben, nem csoda, hogy a váltás mellett döntött.

2024. 03. 21. 9:48
Dárdai Bence a nyáron otthagyja a Herthát és a családi otthont
Dárdai Bence a nyáron otthagyja a Herthát és a családi otthont Forrás: Instagram/bencedardai
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dárdai Bencét korosztálya egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, a német U18-as válogatottban nyolc alkalommal lépett pályára. A Hertha csapatánál idén nyáron lejár a szerződése, és hiába szerette volna a fővárosi együttes megtartani, a 18 éves támadó középpályás az élvonalbeli Wolfsburg játékosa lesz.

Dárdai Bence
Dárdai Bence Forrás: Instagram/bencedardai

Dárdai Bence a korából adódóan nem rendelkezett profi szerződéssel, ezért igencsak alacsony összeg üti a markát – írja a Metropol.

– Bence jelenleg bruttó 1800 eurót (710 ezer forint – a szerk.) keres. Benjamin Weber sportigazgató a maximális ajánlatot tette neki, pedig korábban a Hertha nem mindig tett tisztességes ajánlatokat… – árulta el aki megköszönte Webernek, hogy mindent megtett, legkisebb fia a csapatnál maradjon. (Dárdai Márton és Dárdai Palkó is a Hertha játékosa.)

Dárdai Pál nem szólt bele a fia döntésébe

A távozásáról a döntést Dárdai Bence maga hozta be. Dárdai Pál korábban elmondta, nem kívánt beleszólni abba, hogy fia miként alakítja a karrierjét, miként az ő édesapja sem tette ezt vele szemben.

A Herthának nem csak Dárdai Bence elvesztése fáj, szerződése lejártával ugyanis gyakorlatilag ingyen engedi át a a Wolfsburgnak. A berlini újságok szerint legfeljebb kétszázezer eurót (79 millió forint) kap a Hertha a máris tízszer annyira taksált tehetségért. A Transfermarkt éppen kétmillió euróra (790 millió forint) lőtte be a piaci értékét. A legkisebb Dárdainak Wolfsburgban nem lesznek anyagi gondjai. A sportszakmai előrelépés mellett évente több száz millió forintnak megfelelő fizetés várja. Sőt, a B. Z. értesülése szerint valamivel négyszázmillió forint alatti aláírási pénzzel is gazdagodik.

Dárdai Bence idén eddig nyolc Bundesliga 2-es bajnokin lépett pályára, tavaly novemberben viszont súlyos bokasérülést szenvedett, ami miatt azóta nem játszott a másodosztályban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.