Kerkez Milos és Radosevics verekedett egymással, utóbbi is magyar válogatott lenne

Az első tavaszi NB I-es fordulóban debütált a magyar élvonalban, és azóta az Újpest labdarúgócsapatának összes mérkőzésén játszott a lila-fehérek húszéves középpályása, Radosevics Ognjen. A szabadkai születésű fiatal szerb játékos az Újpest egyik legjobbja, folyékonyan beszéli a magyar nyelvet, és kétségkívül lehet párhuzamot vonni közte és Kerkez Milos között. S Radosevics is szívesen lenne magyar válogatott.

Forrás: csakfoci.hu2024. 03. 21. 8:04
Radosevics az Újpest Diósgyőr elleni mérkőzésén
Radosevics az Újpest Diósgyőr elleni mérkőzésén Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Radosevics Ognjen 2017-ben került a SZEAC akadémiájára, ott tanult meg magyarul, előtte egyáltalán nem beszéltem a nyelvünket. – Azokat a kifejezéseket tanultam meg először, amelyeket a labdarúgásban használnak. U16-tól kezdve tanulom, az akkori csapattársaim nagyon sokat segítettek a kommunikációban, egy év múlva pedig már folyékonyan tudtam beszélni. A szüleim mindketten szerb állampolgárok, ők nem beszélnek magyarul, én pedig jelenleg nem rendelkezem magyar állampolgársággal, de szeretném minél előbb megszerezni. Mivel nagyon fiatalon kerültem ide, ezért Magyarországot választanám válogatott szinten. Ha megkapom az állampolgárságot, és számítanak rám a nemzeti csapatban, akkor a magyar mezt húznám fel, mert magyarnak érzem magam – mondta el Radosevics a Csakfoci.hu honlapnak.

LONCAR, Stjepan; RADOSEVIC, Ognjen
Radosevics itt a Ferencváros játékosa, Stjepan Loncar mellett igyekszik meglépni Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar válogatott ugyancsak 2003-as születésű játékosa, szintén Szerbiából, Verbászról származik, ami Szabadkától körülbelül 50 kilométerre van; és az interjúból megtudhatjuk, hogy a két játékos már találkozott egymással. S ez „különleges” találkozó volt.

Radosevics és Kerkez megbeszélte az esetet

– Még az U17-ben egy ETO–Újpest meccsen volt egy verekedésünk. Két szerb volt a pályán, ő meg én, és sikerült „megtalálnunk” egymást. Nem történt semmi komoly sérülés, mert gyerekek voltunk. Aztán a mérkőzés után találkoztunk és normálisan megbeszéltük az esetet. Később üzenetben párszor beszéltünk egymással, azóta is követem a pályafutását. Megérdemli, hogy ilyen magas szintre jutott, örülök a sikereinek – mondta el Radosevics, aki késégkívül felkeltheti a magyar válogatott szövetségi kapitánya, figyelmét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.