Ők nyerhetnek a legtöbbet Pesics fegyelmi ügyével

Alekszandar Pesics fegyelmi vétség miatt határozatlan időre kikerült az NB I-ben címvédő és listavezető Ferencváros labdarúgócsapatának keretéből. A szerb támadó „kiesésével” viszont mások lehetőséget kaphatnak a bizonyításra.

2024. 03. 20. 10:35
Kérdéses, hogy Alekszandar Pesics mikor léphet újra pályára a Ferencváros mezében
Kérdéses, hogy Alekszandar Pesics mikor léphet újra pályára a Ferencváros mezében Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a legutóbbi két átigazolási ablakban felfrissítette a támadósorát; tavaly nyáron Varga Barnabást és Alekszandar Pesicset, januárban pedig Kenan Kodrót és Edgar Szevikjant szerződtette. Varga őszi sérüléséig kirobbanthatatlan volt a csapatból, hiszen futószalagon szállítja a gólokat. Az összes sorozatot figyelembe véve harminc fellépésén huszonhatnál jár, emellett kilenc gólpasszt is kiosztott, átlagban 78 percenként veszi be az ellenfelek kapuját. Mögötte Pesics volt a második számú gólfelelős 29 meccsen elért tizenkét góljával és hat gólpasszával, ám a szerb csatár a napokban nehéz helyzetbe hozta magát.

A folytatásban talán Kenan Kodrót (jobbra) is többször veti be Dejan Sztankovics (balra)
A folytatásban talán Kenan Kodrót (jobbra) is többször veti be Dejan Sztankovics (balra) Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A Puskás Akadémia elleni meccsre kimaradt a Ferencváros játékoskeretéből. Mint kiderült, határozatlan idejű megrovásról van szó, mivel Pesics fegyelmi vétséget követett el, a csapatkapitánnyal, Dibusz Dénessel volt nézeteltérése. A 31 éves játékos állítja, az ügy fel lett fújva, volt egy kis vitájuk, de ez előfordulhat bármelyik öltözőben. Ő pedig néhány Belgrádban eltöltött szabadnap után visszatér a Ferencvároshoz.

A válogatottszünet után kiderül, Pesics „száműzetése” csak rövid időre szólt-e. Ha nem, mint arra a Metropol rávilágított, az megnyithatja az utat a két új támadó, Kodro és Szevikjan előtt, akik eddig kevés alkalommal mutathatták meg képességeiket új csapatukban. Előbbi a Fehérvár mezében még ontotta a gólokat, a Fradinál viszont eddig csak hét meccsen lépett pályára, egyszer sem jutott neki több 45 játékpercnél, és még sosem talált be a zöld-fehérek futballistájaként. A Nyizsnyij Novgorodtól érkezett Szevikjan pedig még kevesebb bizonyítási lehetőséget kapott, négy találkozón összesen 73 percet játszott, miközben a Transfermarkt adatai alapján ő volt a Fradi legdrágább téli érkezője.

Pesics távollétében talán javíthatnak a statisztikáikon.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.