Révész Bulcsú újabb aranyérme, a sznúker-vb-re is kitűzte a célját

Révész Bulcsú az idei junior világbajnoki címével a következő két idényre biztosította helyét a sznúker profi versenyzői között. A tizenhét éves magyar játékos most újabb versenyt nyert, meggyőző teljesítménnyel védte meg U18-as Eb-címét. Révész Bulcsú az idei profi sznúker-világbajnokság selejtezőjében is indulhat, ahol mindenképpen szeretne meccset nyerni.

2024. 03. 16. 11:14
Révész Bulcsú sznúker U18 Európa-bajnokság
Fotó: Facebook/WPBSA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Révész Bulcsú nem lassít. A magyar sznúkerjátékos februárban szerzett junior világbajnoki címet és ezzel párhuzamosan profi státust a következő két idényre, márciusban pedig újabb versenyt nyert. Révész Bulcsú ezúttal a szarajevói Európa-bajnokságon, az U18-as kategóriában nem talált legyőzőre. Sőt még olyan riválisra sem, aki igazán megszorongatta volna.

Révész Bulcsú snooker U18
Révész Bulcsú a profi sznúker-világbajnokságon is megmutatná, mire képes (Forrás: Facebook/WPBSA)

Révész Bulcsú az egész tornán egyetlenegy frémet veszített csak el, az elődöntőben a lett Artemis Zizins ellen. Ebben a korosztályban Révész már tavaly is Európa-bajnok lett, így a címvédése papírformának tekinthető.

– Nem volt annyira egyszerű, mint amilyennek tűnhetett. A döntőben mindegyik frém a rózsaszín vagy a fekete golyón dőlt el. Az elődöntőben nem játszottam igazán jól, de ez is bőven elég volt. Tudnék jobban játszani, ha az kellene – értékelt az Eurosportnak Révész Bulcsú, aki még egy sikerre vágyik Szarajevóban, az U21-es Eb-címet is megszerezné.

Révész Bulcsú újra indul a sznúker-világbajnokság selejtezőjében

A tizenhét éves magyar játékos fontosnak tartotta, hogy játékban maradjon, s elismerte: a bosnyák fővárosban annak ellenére is görcsbe rándul a gyomra a meccsek előtt, hogy tudja, az ő szempontjából a Tour-kártya megszerzése után már nincs túl nagy tétje a versenynek.

Révész Bosznia-Hercegovina után valószínűleg Belgiumba utazik, de az ottani indulásról még később dönt. Az viszont biztos, hogy áprilisban következik a sheffield profi sznúker-világbajnokság selejtezője.

– A selejtezőben arra számítok, hogy tudok nyerni egy meccset. Ezt tűzöm ki célul. Nyilván, ha négyet tudok, akkor ott leszek a Crucible-ben a főtáblán, de tudom, hogy az eléggé távoli cél. De egy meccs biztosan van bennem. Olyan ellenfelem lesz, aki a 81–112. hely között áll a világranglistán, tehát nem olyan kőkemény, stabil játékos – mondta eltökélten a magyar sznúkeres, aki tavaly indulhatott először a vb-selejtezőben, akkor 10-5-re kapott ki az angol Jamie O’Neilltől.

Borítókép: Révész Bulcsú megvédte U18-as Eb-címét (Forrás: Facebook/WPBSA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.