Tokmac Nguenért nem kapott semmit a Fradi, a klub mégsem járt rosszul

A Ferencvárostól a napokban távozó Tokmac Nguen új klubjának, a Djurgardennek a sportigazgatója, Bosse Andersson elárult néhány részletet a norvég futballista szerződtetéséről. Mint kiderült, a híresztelésekkel ellentétben a svédek egy fityinget sem fizettek a játékosért.

2024. 03. 28. 11:06
Tokmac Nguen december közepe óta már a kispadra sem ülhetett le a Ferencvárosnál
Tokmac Nguen december közepe óta már a kispadra sem ülhetett le a Ferencvárosnál Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tokmac Nguen néhány éve még a Ferencváros csillaga volt, ám a zajló idényben már alig-alig fordult meg a pályán. Az NB I-ben csak hét meccs és 161 perc jutott neki, a Magyar Kupában 61 perc, az Európa-konferencialigában (Ekl) pedig még ennél is kevesebb, egészen pontosan nulla. Legutóbb december közepén játszott egy percet a Zalaegerszeg ellen, azóta még csak a kispadra sem ülhetett le, így nem jelentett hatalmas meglepetést, amikor Hajnal Tamás sportigazgató januárban bejelentette, hogy megválna tőle a klub.

Tokmac Nguen már nem a Ferencváros játékosa
Tokmac Nguen már nem a zöld-fehérek játékosa Fotó: Facebook.com/DJURGARDEN

Nos, azóta nagy volt a csend Tokmac körül, mígnem kedden bejelentette a Ferencváros, hogy a svéd átigazolási időszak csütörtöki (mai) lezárulta előtt leigazolta őt a Djurgarden. A harmincéves játékos az NB I rekordbajnokával kötött szerződése 2025 nyarán járt volna le, és a Transfermarkt oldalán az szerepelt, hogy emiatt a Fradi 750 ezer eurót kapott a Djurgardentől a másfélmillió euróra taksált szélsőért. De úgy tűnik, ebből semmi sem igaz. A Nemzeti Sport svéd forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Tokmac ingyen távozott.

– Tokmac Nguen lezárta a ferencvárosi szerződését, így átigazolási díj nélkül érkezett – árulta el Bosse Andersson, a Djurgarden sportigazgatója a Football Channel átigazolási műsorában.

A sportlap felhívta a figyelmet, a Ferencváros így sem járt rosszul Tokmac távozásával, hiszen egyébként 2025 nyaráig a magyar klubnak kellett volna állnia a játékos bérét.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.