Ancelotti Bellinghamről: Végre megtanulta befogni a száját

A Real Madrid 2-0-ra győzte le vasárnap hazai pályán az Athletic Clubot a La Liga 30. fordulójában. A királyi gárda házi gólkirálya, Jude Bellingham csendben maradt a meccsen, aminek a csapat vezetőedzője, Carlo Ancelotti nagyon örül.

2024. 04. 01. 12:04
Jude Bellingham a Real Madrid Athletic Club elleni bajnoki mérkőzésén
Jude Bellingham a Real Madrid Athletic Club elleni bajnoki mérkőzésén Fotó: AFP/NurPhoto/Guillermo Martinez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jude Bellinghamnek eddig nem az elképzelései szerint alakul az éve. Azok után, hogy az angol középpályás az ősszel berobbant a La Ligában, az első négy meccsén ötször volt eredményes, és utána is egymás után rúgta a gólokat, 2024-ben eddig csak háromszor talált be a bajnokságban. Ennek részben az az oka, hogy két találkozót sérülés miatt hagyott ki, hármat pedig eltiltás miatt.

Bellingham olykor elveti a súlykot
Bellingham olykor elveti a sulykot (Fotó: AFP/Pierre-Philippe Marcou)

Bellingham sok bajt okozott magának (és a csapatának) azzal, hogy olykor nem fér a bőrébe. Januárban azért kellett kihagynia egy mérkőzést, mert már öt sárga lapnál járt az idényben, március elején pedig addig pörölt egy játékvezetővel, amíg ki nem állították, ez pedig aztán kétmeccses eltiltást vont maga után.

Most azonban úgy tűnik, hogy a 20 éves futballista megtanulta a leckét, és bár az Athletic Club elleni mérkőzésen (2-0) sem értett egyet minden bírói ítélettel, inkább megtartotta magának a véleményét, és cipzárt tett a szájára.

Ancelotti elégedett Bellingham reakciójával

A bajnokit követően mesterét, Carlo Ancelottit is megkérdezték az esetről. Az olasz sikeredző világossá tette, hogy a továbbiakban is ezt várja el a fiatal csillagtól

– Nem tudok mit mondani a Valencia elleni esetről (akkor állították ki Bellinghamet – a szerk.), de most egyértelműen látszik, hogy Bellingham megtanulta, hogy mit kell tennie, vagyis csendben kell lennie a játékvezetők környékén – húzta alá a Real Madrid trénere.

Bellingham az átlagosnál kevesebb góljáról ennyit mondott: – Nem volt annyira energikus, mint általában, két nehéz meccs van mögötte az angol válogatottal, és szerintem erre fizetett rá. Ahhoz, hogy megverjük a Cityt (a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében – a szerk.) mindenkinek a legjobbját kell nyújtania. Azt gondolom, hogy Jude nagyszerűen teljesített az angol válogatottban, és az ott elvégzett munkája a mi hasznunkra is lehet a következő mérkőzéseken.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.