Szoboszlai és a többiek – ez történt légiósainkkal az ünnepi hétvégén!

A nemzeti csapatok felkészülési mérkőzései után a labdarúgók visszatértek a klubjaikhoz, így tettek a magyar válogatottak és a bővebb keretben számításba vehető játékosok is. Lássuk, miként teljesítettek légiósaink a húsvéti hétvégén!

2024. 04. 01. 6:30
Szoboszlai Dominik győztes csapat tagja volt vasárnap. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfontosabb történés a magyar válogatott csapatkapitányához, Szoboszlai Dominikhez kapcsolódik, csapata ugyanis hátrányból fordítva aratott kulcsfontosságú győzelmet . A Liverpool már a 2. percben gólt kapott a Brightontól, ám Luis Díaz találatával még az első félidőben egalizált, majd révén a második játékrészben megnyerte a meccset is. Szoboszlait a 94. percben cserélte le edzője. A 2-1-es sikerrel megszerzett három pont azt követően értékelődött fel igazán, hogy később a Manchester City és az Arsenal gól nélküli döntetlenre végzett egymással – ennek (is) köszönhetően a Liverpool két pontra növelte előnyét az Arsenal előtt a 30. fordulónál járó pontversenyben.

 

További híreink a szigetről

Maradva a Premier League-nél, szombaton is volt magyar érdekeltségű bajnoki, a Kerkez Milossal felálló Bournemouth 2-1-re múlta felül az Evertont hazai pályán. szövetségi kapitány elővigyázatosságból nem vetette be Kerkezt a magyar válogatott legutóbbi, 2-0-ra megnyert, Koszovó elleni felkészülési mérkőzésén, ám a védő a hétvégére már megfelelő állapotban volt, kezdőként 62 percet kapott az Everton ellen. Kerkez csapata sikerének köszönhetően már négy mérkőzés óta veretlen az angol élvonalban, ezekből ráadásul három meccset megnyert.

És még mindig Anglia: Callum Styles péntek este a 2-0-ra nyerő Sunderland kezdőcsapatában lépett pályára a Cardiff City elleni angol másodoszályú bajnokin. A 20-szoros magyar válogatott középpályás a 36. percben sárga lapot kapott, a 71. percben pedig lecserélték.

 

Csak örülhetett

A szombati események feldolgozását a létszám és a szakmai nívó okán a német ligában érdekelt futballistáinkkal illik kezdeni. Csak a Freiburg nyert a Bundesliga 27. fordulójában a magyar érdekeltségű csapatok közül, az RB Leipzig és az Union Berlin döntetlennel zárta a játéknapot.

A 3-0-s vendégsikerrel zárult Borussia Mönchengladbach–Freiburg összecsapás alkalmával a vendégeknél Sallai Roland nem volt a keretben, Szalai Attila a 75. percben csereként állt be. Szalai ötmeccses kihagyást követően játszott újra a Freiburgban.

A Bajnokok Ligája-szereplést garantáló helyekre hajtó RB Leipzig meglepetésre nem bírt a kiesés elől menekülő Mainz együttesével. Gulácsi Péter és Willi Orbán végigjátszotta a mérkőzést lipcsei színekben. A házigazda lipcseiek sorra dolgozták ki a helyzeteket, nagy fölényben játszottak,  mégsem tudták bevenni ellenfelük kapuját. Ahogy ezen a meccsen, úgy a Stuttgart és az Union Berlin összecsapásán sem született gól. A fővárosiakat erősítő Schäfer András eltiltása miatt nem kerülhetett be a meccskeretbe.

Egy osztállyal lejjebb, a 2. Bundesligában a által irányított Hertha BSC 3-3-ra végzett vendéglátóként a Nürnberg ellen. A Dárdai-fiúk közül az immáron kétszeres magyar válogatott Dárdai Márton végigjátszotta a mérkőzést.

 

Ez is szombaton történt

„Világjáró” légiósaink közül Ádám Martin a cserepadon ülte végig a 2-2-re végződött Csonbuk–Ulszan HD összecsapást Dél-Koreában, Gazdag Dániel viszont gólt szerzett a Philadelphia Union és a Minnesota United 2–0-s eredménnyel zárult találkozóján. A Koszovó elleni felkészülési meccs után Marco Rossi által kritizált csatár kezdőként 89 percet játszott, a 16. percben, egy szöglet után közvetlen közelről talált a hálóba. Együttese a hajrában tette biztossá a győzelmét, ezzel pedig továbbra is veretlen: az Unionnak öt forduló alatt három döntetlen mellett a szombati volt a második győzelme. A Budapest Honvéd színeiben korábban magyar bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert Gazdag negyedik bajnokiján harmadszor volt eredményes. 

Szintén Amerikához kapcsolódik, hogy Sallói Dániel csapatkapitányként végigjátszotta a Sporting Kansas City által vendégségben 3-1-re megnyert, Toronto elleni találkozót.

Visszatérve az öreg kontinensre, a svájci ligában Bolla Bendegúz kezdőként 66 percet játszott, amikor a Servette 1-0-ra kikapott a Winterthurtól. Kleinheisler László is vesztes csapat tagja volt, végig a pályán töltötte a zágrábiak 1-0-s sikerével zárult Hajduk Split–Dinamo Zágráb rangadót.

 

Húsvétvasárnap sem pihentek

A már említett mellett mások is a pályán töltötték húsvét vasárnapját. A francia első osztályban Nego Loic kezdőként 65 percet játszott (a 31. percben sárga lapot kapott) a Le Havre színeiben, amely hazai pályán 2-0-ra kikapott a Montpelliertől. A német második vonalban az 1-1-re végződött Greuther Fürth–Hamburg bajnokin kezdőként 76 percet kapott a legutóbb a magyar U21-es válogatott keretében számításba vett Németh András, aki ezt megelőzően február elején volt legutóbb kezdő. A legutóbb nagyválogatott kerettag, Koszovó ellen 6 percre becserélt 19 éves Vancsa Zalán szintén kezdőjátékosként szerepelt, neki 79 perc jutott a belga másodosztályú Lommelben, amely vendégként 3-0-s vereséget szenvedett a Patro Eisden gárdájától. Lang Ádámról viszont sajnos nem tudunk jó híreket közölni, vasárnap kiderült ugyanis, hogy többhetes kihagyás vár a ciprusi Omonia Nicosia védőjére, miután csapata pénteki edzésén megsérült.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.