Rossz hír, megsérült a magyar futballválogatott alapembere – ennyi kihagyás vár rá

Többhetes kihagyás vár a ciprusi Omonia Nicosia védőjére, Lang Ádámra, miután megsérült csapata edzésén. Ha minden az orvosok várakozásainak megfelelően alakul, Lang ott lehet a nemzeti csapat Eb-felkészülésén.

2024. 03. 31. 14:25
Lang Ádám pályán volt a magyar válogatott márciusi felkészülési meccsein is. Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lang Ádám klubja azt közölte, hogy a 67-szeres válogatott védő az Omonia pénteki edzésén szenvedett lábközépcsonttörést. Körülbelül egy hónap kihagyás vár a védőre.

 

Érzékeny veszteség a klubjának is

A 31 éves Lang a jelenleg is zajló bajnoki idényben 21 mérkőzésen szerepelt az Omoniában, a bajnokság 2024-es szakaszában mindössze egyszer, még januárban nem kapott lehetőséget. A 26 forduló után a 14 csapatos ciprusi liga ötödik helyén álló, a bajnoki éllovastól 10 ponttal lemaradva következő Omonia most néhány hétig kénytelen lesz megoldani pótlását.

Az eddigi pályafutása során román, magyar és ciprusi bajnoki címet is nyert Lang a magyar válogatottban is stabil csapattagnak számít, legutóbb 2023 júniusában fordult elő, hogy nem játszott végig egy meccset. Értelemszerűen ott volt a nemzeti tizenegy legutóbbi, Törökország és Koszovó elleni meccsein is.

 

Versenyfutás az idővel

Lang Ádám várhatóan április végén, május elején, azaz a szezon végén térhet vissza a pályára. Mindez azt jelenti, hogy ideális esetben még lesz lehetősége néhány mérkőzést játszani azt megelőzően, hogy május közepén befejeződnek a bajnokságok, és megkezdődik az Európa-bajnoki felkészülés. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.