Djokovics helyett Cicipasz triplázott Monte-Carlóban + videó

Mindkét elődöntő meglepetést hozott Monte-Carlóban: az első két kiemelt, azaz Novak Djokovics és Jannik Sinner is kikapott. Legyőzőik közül azonban csak Sztefanosz Cicipasz tudta átmenteni jó formáját a döntőre, amelyet vasárnap simán nyert meg Casper Ruud ellen.

2024. 04. 14. 17:19
Sztefanosz Cicipasz Monte-Carlo ATP 1000 tenisz Casper Ruud Novak Djokovics
Sztefanosz Cicipasz szenzációs formában kezdte a salakszezont Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztefanosz Cicipasz úgy érkezett Monte-Carlóba, hogy 2023 eleje óta, a Novak Djokovics elleni tavalyi Australian Open-döntővel kezdve 1-10 volt a mérlege a top 10-es játékosok ellen. A kétszeres Grand Slam-döntős Cicipasz a rossz sorozat miatt néhány hete ki is szorult a legjobb tíz közül a világranglistán, egyik kedvenc helyszínén azonban újra szenzációs formában teniszezett, így idén nem Djokovics, hanem Cicipasz lett Monte-Carlo háromszoros bajnoka.

Roquebrune-Cap-Martin, 2024. április 13.
A norvég Casper Ruud a szerb Novak Djokovic ellen játszik a monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna elõdöntõjében a franciaországi Roquebrune-Cap-Martinban 2024. április 13-án.
Casper Ruud először nyert Novak Djokovics ellen, a döntőben viszont nem volt esélye. Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Cicipasz a trófeáig vezető úton egymás után három top 10-es játékost győzött le: Alexander Zverev, Jannik Sinner, majd a fináléban Casper Ruud ellen nyert.

A három meccsnek három különböző története volt. Zverev ellen 7:5, 5:0-s vezetésről kényszerült rövidítésre a második játszmában Cicipasz, de elkerülte a döntő szettet. Sinner viszont vezetett a harmadik játszmában a görög ellen, egy téves vonalbírói döntés azonban megfordította a szett sorsát.

A döntő volt a legsimább, úgy tűnik, Casper Ruud az elődöntőben ellőtte a puskaporát azzal, hogy öt vereség után végre nyerni tudott Novak Djokovics ellen.

Cicipasz a győzelemnek köszönhetően visszatér a top 10-be, hétfőtől a hetedik helyen jegyzik az ATP-rangsorban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.