Jürgen Kloppnak egy szót se! A Liverpool már nem vezet

A Premier League 32. fordulójában a Liverpool mindkét riválisa, azaz a Manchester City és az Arsenal is érvényesítette a papírformát. Előbbi 4-2-re nyert a Crystal Palace ellen, utóbbi 3-0-ra verte a Brightont. Hogy Jürgen Klopp most mennyire volt képben a riválisok meccseinek alakulásával azt nem tudni, mindenesetre a Liverpool átmenetileg ismét elveszítette az első helyét. Szoboszlai Dominikék vasárnap a Manchester United ellen lépnek pályára.

2024. 04. 06. 20:51
Bukayo Saka Arsenal Brighton Premier League ( Liverpool Manchester City )
Bukayo Saka büntetőjével szerzett vezetést, végül simán nyert az Arsenal Fotó: X/Arsenal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool riválisai közül a Manchester City járt valamelyest közel ahhoz, hogy váratlanul pontokat veszítsen a Premier League 32. fordulójában. A címvédő a harmadik percben hátrányba került a Crystal Palace otthonában, azonban tíz perc múlva egyenlített. A belga a második félidőben gólpasszal, majd újabb találattal is jelentkezett, ő volt Pep Guardiola csapatának vezére.

Kevin De Bruyne Manchester City Premier League 100 Crystal Palace
Kevin De Bruyne vezette győzelemre a címvédőt, de a City nem ugrott a Liverpool elé (Forrás: X/Manchester City)

– Nagyon furcsa ez a szezon, a hat hónapnyi kihagyás után egyszer jól érzem magam, máskor úgy, hogy a testemnek még időre van szüksége. Ma jól ment a játék – mondta Kevin De Bruyne, aki a Palace elleni duplával immár száz gólt szerzett a Manchester City mezében.

 

Az Arsenal a Liverpool elé ugrott

A hajrában a Manchester City egy gólra volt attól, hogy megelőzze a Liverpoolt, az 5-1-es győzelem elég lett volna ehhez, az utolsó percekben azonban a Crystal Palace tudott szépíteni, így a Vörösök gólkülönbsége továbbra is jobb, mint a Cityé.

Az Arsenal viszont, akárcsak a hétközi fordulóban, ismét átmenetileg az élre állt, az Ágyúsok gond nélkül, 3-0-ra nyertek a Brighton vendégeként.

Mit tud a riválisokról Jürgen Klopp?

A Liverpoolnak persze nem kell a riválisokra figyelnie, amíg nyeri a saját meccseit. Vasárnap a Manchester United lesz Szoboszlai Dominikék ellenfele, amely csütörtökön hihetetlen körülmények között kapott ki a Chelsea-től.

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a héten derültséget okozott azzal, hogy mennyire nem figyel a riválisok programjára. Azon azért meglepődnénk, ha a vasárnapi Manchester United–Liverpool 16.30-as kezdésekor (tv: Spíler 1) sem lenne még képben azzal, hogy a riválisok nem botlottak.

 

Kerkez vesztes csapat tagja volt

A Premier League másik magyarja, szombaton kezdőként nyolcvanhat percet játszott a Bournemouth színeiben, ám lecserélése után a kiesés elől menekülő Luton Town megszerezte a győztes gólt, így Kerkezék három győzelem után szenvedtek ismét vereséget a bajnokságban.

Premier League, 32. forduló

Szombat
Crystal Palace–Manchester City 2-4
Aston Villa–Brentford 3-3
Everton–Burnley 1-0
Fulham–Newcastle United 0-1
Luton Town–Bournemouth 2-1
Wolverhampton–West Ham United 1-2
Brighton–Arsenal 0-3

Vasárnap
Manchester United–Liverpool 16.30 (tv: Spíler 1)
Sheffield United–Chelsea 18.30 (tv: Match 4)
Tottenham Hotspur–Nottingham Forest 19.30

Az élcsoport állása
1. Arsenal 71 pont/31 meccs
2. Liverpool 70/30
3. Manchester City 70/31 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.