Örülhetnek Liverpoolban? Klopp lehetséges utódja a jövőjéről nyilatkozott

Rúben Amorim nem biztos benne, hogy jövőre is a Sporting vezetőedzője lesz. A portugál tréner iránt sztárcsapatok sora, a Liverpool, a Barcelona és a Manchester United is érdeklődik.

2024. 04. 06. 9:29
Jürgen Klopp az idény végén távozik Liverpoolból
Jürgen Klopp az idény végén távozik Liverpoolból Fotó: AFP/Paul ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután Xabi Alonso  a Leverkusenben való folytatás mellett döntött, a Sportingot irányító Rúben Amorim lett a Liverpool első számú jelöltje a vezetőedzői posztra. A portugál trénernek sok a kérője, a Jürgen Kloppot az idény végén elveszítő Vörösök mellett a Barcelona és a Manchester United is lecsapna rá, és Amorim is elismerte, nem kizárt, hogy nem tölti ki a 2026 nyaráig szóló szerződését, és már az idény végén távozik a Sportingtól. Bár természetesen nem a topcsapatok érdeklődését nevezte meg fő okként.

Rúben Amorimot a Liverpool, a Barcelona és a Manchester United is kinézte magának
Rúben Amorimet a Liverpool, a Barcelona és a Manchester United is kinézte magának (Fotó: AFP/Patricia De Melo Moreira)

– Nem garantálhatom, hogy maradok, mint ahogy Xabi Alonso tette. A Sporting a jövőre készül, én pedig egyelőre nem tudok semmit megígérni, mivel korábban a szavamat adtam, hogy ha nem nyerünk trófeákat, akkor elhagyom a Sportingot. Ezt nem szegem meg. Már a közös utunk kezdetétől fogva hangoztattam ezt, mert fontos, hogy a játékosok megértsék, hogy nyerniük kell. Trófeákat akarunk elhódítani, a többiről azután döntünk. Nem stresszelek most túl sokat emiatt – nyilatkozta pénteken a 39 éves szakember. – Trófeákra vágyunk, és nem járunk messze a megszerzésüktől, éppen ezért rendkívül fontos, hogy megnyerjük a következő meccsünket.

A portugál bajnokságban éllovas Sporting ugyanis legközelebb, szombaton rangadót játszik, 21.30 órakor a lisszaboni csapat a városi rivális, a tabellán csak egy ponttal mögötte lévő Benficát látja vendégül. Az Európa-ligában a nyolcaddöntőben búcsúzott a Sporting, de a hazai bajnokság mellett még a Portugál Kupát is megnyerheti a gárda.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.