„Ez szégyen” – kemény szavakkal bírálta csapatát a liverpooli játékos

A Liverpool fontos pontokat hullajtott el a Manchester United otthonában, mert nem tudott élni a helyzeteivel. A csapatkapitány Virgil van Dijk éppen ezért csalódottan értékelt a 2-2-es döntetlent követően, nem értette, miért esett szét a Liverpool.

2024. 04. 08. 9:23
Virgil van Dijk a Manchester United–Liverpool bajnoki mérkőzésen
Virgil van Dijk a Manchester United–Liverpool bajnoki mérkőzésen Fotó: AFP/Paul ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, a Liverpool nem bírt a Manchester Uniteddel a Premier League 32. fordulójában. A két csapat annak ellenére játszott 2-2-es döntetlent, hogy a házigazda Vörös Ördögöknek még csak kapura lövésük sem volt az első félidőben, miközben Szoboszlai Dominikék tizennégyszer próbálkoztak. A labda viszont csak egyszer kötött ki az ellenfél hálójában, a szünet után pedig Jarrell Quansah elkövetett egy hibát, amiért az internet népe nem kegyelmezett neki, és nagyot fordult a világ. Az eladott labda Bruno Fernandesé lett, aki azon nyomban kiegyenlített, Kobbie Mainoo pedig egy szemkápráztató góllal a vezetést is megszerezte a Unitednek. A Liverpoolnak már csak az egyenlítő gólra futotta ezek után, és a csapat a két ponttal egyetemben a tabella első helyét is elveszítette az Arsenallal szemben.

Quansah hibája sokba került, de Van Dijk nem a fiatal társát hibáztatja a Liverpool pontvesztéséért
Quansah hibája sokba került, de Van Dijk nem a fiatal társát hibáztatja a Liverpool pontvesztéséért (Fotó: AFP/Paul Ellis)

Van Dijk szerint csak magukat okolhatják a liverpooliak 

Bár fordulópontot jelentett a mérkőzésben, Jürgen Klopp vezetőedző és csapatkapitány sem a hibázó védőt tette felelőssé a döntetlenért, hiszen ilyesmi bárkivel előfordulhat egy-egy meccsen, a Liverpoolnak pedig Quansah labdaeladása előtt már bőven le kellett volna zárnia a mérkőzést, de képtelen volt erre. Majd a második félidő elején bekapott gól teljesen összezavarta a játékosokat, míg a Manchester United erőre kapott.

 

Van Dijk értetlenül áll a történtek előtt, a BBC-nek nyilatkozva kemény kritikát fogalmazott meg a lefújást követően.

– Ez szégyen. Vereséggel ér fel a döntetlen, és ezúttal is csak magunkat hibáztathatjuk a történtekért. A szünetben már legalább két góllal kellett volna vezetnünk, de az elpuskázott helyzetek miatt ez nem jött össze, és mivel nem zártuk le a meccset, a United elhitte, hogy lehet itt még keresnivalója. Meg kellett volna akadályoznunk a fordítást, de nem tudtuk megőrizni a nyugalmunkat, elsiettük a dolgokat – állapította meg szomorúan a holland óriás.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.