A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya döntött: nem lesz többé vezetőedző + videó

A játékosként világ- és Európa-bajnok Lothar Matthäus kizárta annak a lehetőségét, hogy újra vezetőedzőként dolgozzon. Így sem unatkozik, ráadásul ő irányítja az életét.

2024. 04. 02. 15:12
Fotó: facebook.com/lothar.matthaeus
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lothar Matthäus egyike a valaha volt legsikeresebb német labdarúgóknak, játékosként Aranylabdát, vb-t és Eb-t is nyert. Karrierjének befejezését követően edzőnek állt, 2003 és 2005 között volt magyar szövetségi kapitány is.

Így is boldog

A 63 éves német szakember az elmúlt években főként televíziós szakértőként tevékenykedik, neve azért merülhetett fel, mert több kispad is megüresedett a világfutballban. Matthäus ennek ellenére is kizárta, hogy újra vezetőedzőként dolgozzon.

– Nagyon elfoglalt vagyok, sokat utazok, tele van a naptáram. Boldog vagyok az életemmel, mert azt én irányítom – mondta Lothar Matthäus a német hírügynökség érdeklődésére. A 150-szeres német válogatott középpályás hozzátette: ha négy napra el akar menni szabadságra, egy klub vagy szövetség sem tudja neki azt mondani, hogy holnap reggel edzést kell tartani, ami kedvező helyzet számára.

 

Nálunk 28 meccs jutott neki, közte egy emlékezetes sikerrel

Matthäus 2004. február 18-án, egy Örményország elleni felkészülési mérkőzésen irányította először a magyar labdarúgó-válogatottat. A német magyar munkája egy 2-0-s győzelemmel kezdődött, majd 2005. december 18-án, Antigua és Barbuda 3-0-s legyőzésével, 28 találkozó után ért véget. A 2006-os világbajnokság kvalifikációjában Matthäus irányításával vett részt a nemzeti tizenegy, amely akkor Horvátország, Svédország és Bulgária mögött, Izland és Málta előtt csoportja negyedik helyén zárt. A Matthäus-féle magyar válogatott egyik legemlékezetesebb mérkőzése a 2004. június 6-án lejátszott Németország–Magyarország felkészülési meccs volt, melyet Torghelle Sándor góljaival 2-0-ra nyertünk meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.