Már bemutatkozásként odatették magukat a magyar szurkolók a hoki-vb-n + videó

A magyar jégkorong-válogatott a Japán feletti 3-1-es győzelemmel kezdte meg a szereplését a Bolzanóban zajló divízió I/A világbajnokságon. A sikerhez a magyar szurkolók is hozzájárultak, amiért Sofron István mondott köszönetet a csapat nevében. A magyar válogatott kanadai szövetségi kapitánya, Don MacAdam a védekezést emelte ki, Bálizs Bence, aki kiválóan védett, azt is megjegyezte, fűtötte őket a visszavágás vágya a februári vereségért az olimpiai selejtezőtornán.

2024. 04. 29. 7:50
magyar jégkorong-válogatott, magyar szurkolók, Bolzano
A magyar szurkolók énekelik a himnuszt a Magyarország-Japán mérkõzés után Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Játsszon a magyar jégkorong-válogatott a világ bármely pontján, a szurkolók elkísérik őket. Az immár 47 éve edzősködő szövetségi kapitány, Don MacAdam is megjegyezte, sok helyen megfordult már, de azt nem tapasztalta, hogy a szurkolók akkora energiát adjanak a csapatnak, mint Magyarországon. Szükség is van a biztatásra Bolzanóban. Íme, így készültek a magyar drukkerek a meccsre. Léderer Ákos sportriporter is a helyszínen szurkol, s a Metropolnak nyilatkozva azt is elárulta, hogyan lett a sportág fanatikusa.

Az első fordulóban a magyar válogatott 3-1-re legyőzte Japánt, kedden a Korai Köztársaság lesz a következő ellenfél.

– Nehéz meccs volt, az első mérkőzés mindig kritikus, van benned, drukk, izgulás, a másik csapat is izgul, tudjuk, hogy izomból jönni fognak. Örülök, hogy sikerült magabiztosan behúzni az első meccset, és remélem, ez akkora löketet ad a brigádnak, hogy elrepít minket az álmaink felé – összegzett Garát Zsombor.

Bálizs Bence, aki kitűnően védett, elárulta,hogy  a visszavágás vágya is fűtötte a csapatot a februári vereségért: – Jó fókusszal, jó mentális állapottal álltunk bele a mai mérkőzésbe. Így kell elkezdeni egy vb-t, tudtuk, mire számíthatiunk a japánok ellen. Nyilván a februári olimpiai selejtezős vereség miatt is megvolt az ok, hogy így álljunk bele.

Íme, Sofron István és Terbócs István értékelése.

Nyertek az olaszok is

Az első forduló zárómérkőzésén a házigazda Olaszország magabiztosan győzte le Romániát.

Eredmények, 1. forduló:
Magyarország–Japán 3-1
Koreai Köztársaság–Szlovénia 4-2
Olaszország–Románia 6-1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.