Üres kézzel utazott haza az NB II listavezetője, várni kell a feljutásra

A labdarúgó NB II 30. fordulója akár bajnokavatást is hozhatott volna, ám a Nyíregyháza 1-0-s vereséget szenvedett Ajkán, és így még a feljutást sem tudta bebiztosítani. Ezzel együtt nagy szomorúság aligha telepedett a csapatra, amely a hét végén hazai pályán a Gyirmót ellen révbe érhet.

2024. 04. 29. 21:54
Egyelőre nem ért célba a Nyíregyháza, kikapott Ajkán 1-0-ra Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú az út Nyíregyházától Ajkáig, és az NB II-ben listavezető Spartacus nem is akart onnan üres kézzel távozni. A képlet egyszerű volt a 30. forduló zárómérkőzése előtt: ha a Nyíregyháza nyer, akkor a hátralévő négy mérkőzés eredményétől függetlenül bajnok. Bár a Vasas minden meccsét megnyerve pontszámban még behozhatja, ám ilyenkor a több győzelem dönt, a Nyíregyházának 21 lenne, az angyalföldieknek 16, ez pedig nem ledolgozható ennyi forduló alatt. Ugyanakkor a döntetlen is sokat jelenthetett a nyírségieknek, akkor az aranyéremért még dolgozni kellett, ám a fő cél, a feljutás az élvonalban már bekerült volna a zsákba.

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A 60. percben nem sok minden történt, akkor viszont az Ajka részéről Kenderes lepte meg a vendégeket egy 22 méteres, a jobb alsó sarokban kikötő lövéssel. Ezt követően a vendégek igencsak erőtlenül próbálkoztak egyenlíteni, nem sikerült nekik, ráadásul a 89. percben nem kapott meg egy jogosnak tűnő tizenegyest sem, maradt az 1-0 a házigazdák javára.

 

A Nyíregyháza 2015-ben került ki az élvonalból, azért ez a kissé faramuci megfogalmazás, mert nem esett ki, az MLSZ kizárta egy vitás ügy miatt. Ebből pereskedés lett, ám a lényegen ez nem változtatott, a csapatnak az NB III-ból kellett felverekednie magát a másodosztályba. Ott tavaly osztályozóval maradt bent, ebben a bajnokságban viszont Tímár Krisztián vezetésével imponáló teljesítménnyel már a tél végére gyakorlatilag biztossá tette az NB I-et. Az ajkai vereség ellenére ez most is így van, hiszen a csapat sorrendben a Gyirmót (otthon), a BVSC, a Csákvár (otthon) és a Kozármisleny ellen egész biztosan megszerzi a feljutást jelentő egy pontot. Minimum. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.